Sara Wångmar på myNanny

2022-11-13

Adventskalender för barn – så gör du din egen snabbt och enkelt!

En klassisk chokladkalender från matbutiken i alla ära, men varför inte prova att göra en egen i år? Att göra en egen adventskalender är en mer personlig version av jultraditionen. Här hittar du fyra olika förslag på hur du kan göra en rolig adventskalender till ditt barn!

Få en rolig och trygg nanny som barnen kommer älska!

Att göra barnens adventskalender innebär att du kan lägga precis vad du vill i kalendern och göra den riktigt personlig! Ett populärt tillvägagångssätt är det att köpa 24 olika små presenter – exempel inkluderar allt från en liten leksak eller ett hårband, till ett pysselkit och godis.

Adventskalender för barn med julstrumpor.
Variera gärna storlekarna på strumporna för att göra adventskalendern mer intressant.

Tomtenissens tvättlina

Häng upp en “tvättlina” med hjälp av jutesnöre och fäst den med tejp eller fästa ändarna på varsin vägg. Använd klädnypor för att fästa små numrerade julstrumpor och påsar med godsaker i längs snöret. 

Bonustips! Använd babystrumpor eller babyvantar för att verkligen skapa bilden av att det är tomtenissens tvätt!

Svårt att få ihop livspusslet? Få avlastning i vardagen med en personlig barnvakt!

Julkalender för barn med små paket.
Ett av de vanligaste sättet att göra en adventskalender på är att slå in små paket.

Små julklappar för små barn

Att öppna paket är för de flesta barn det allra bästa med julafton. Varför inte sprida ut julstämningen under hela månaden och ha ett litet paket varje dag? Slå in mindre paket och märk med en numrerad etikett. Lägg paketen under granen eller i en vacker låda bredvid. Att färgkoordinera paketen kan göra att julkalendern känns mer sammanhängande!

För lite äldre barn kan det vara roligt att  lägga till ett julrim eller en enklare gåta som måste lösas innan barnet får lov att öppna dagens paket!

Adventskalender för barn på väggen.
Adventskalendern kan du enkelt hänga upp på väggen med jutesnöre.

Prova att ha julkalendern på väggen

Denna adventskalendern fungerar bäst om man använder presentpåsar. Häng upp flera rader av jutesnöre på väggen – hur många rader väljer du själv utifrån hur stora presentpåsarna är och hur mycket plats ni har på väggen.

Knyt sedan fast paketen på snöret och numrera. Välj själv om du vill ha dem i ordning eller om du blandar det för att göra dem lite mer utmanande att hitta!

Behåll julmyset – våra bästa tips på klassiska julpyssel för barn!

Julkalender för barn med godsaker.
Julgodis behöver inte bara innebära choklad!

Påsar till gottegrisen

Även fast man inte har en chokladkalender, betyder det inte att man måste hålla sig borta från godsaker! Istället kan du fylla påsen med kex, mindre kakor, fruksnacks eller festliga drycker i en dekorativ numrerad påse. Vad du väljer att lägga i påsen är väldigt anpassningsbart utifrån era preferenser. 

Eftersom adventskalendern är ätbar, passar det perfekt att ha påsarna i en trälåda! Kanske har tomten skickat godsaker från nordpolen?

En nanny med ett barn.
Våra professionella nannies finns tillgängliga både på dag- och kvällstid.

Kom igång med barnpassning!

Hos myNanny får du en nanny som kan hjälpa till när du behöver det – både under jullovet och resten av året. Dessutom ser vi till att alla våra barnvakter är certifierade i hjärt- och lungräddning för barn.

Varför inte unna dig själv lite egentid i jul, samtidigt som ditt barn har en riktigt rolig stund tillsammans med sin nanny!

Lös vardagspusslet med en trygg och säker nanny nu! Kontakta oss för ett gratis prisförslag.