Sara Wångmar på myNanny

2022-12-29

Sportlovsaktiviteter – 7 mysiga och roliga tips för hela familjen

Det finns det gott om roliga sportlovsaktiviteter som man kan göra tillsammans med hela familjen. Här är våra bästa tips på sportlovsaktiviteter som barnen garanterat kommer att gilla!

Vi löser livspusslet åt dig med en professionell nanny!

Bygg en snögubbe eller varför inte en snögrotta?

Bygg en snögubbe

Att bygga en snögubbe är en klassisk sportlovsaktivitet som barnen kommer att tycka om. Låt dem välja ut sin favoritklädsel till gubben och ta sedan en promenad runt området för att hitta den perfekta platsen att bygga den.

Vad kostar en personlig barnvakt?

Svara på några snabba frågor och se ditt pris för en trygg och rolig barnvakt från myNanny

Läsa böcker

Att läsa en bok eller en saga är en avslappnande aktivitet som ger möjlighet att lära barnen om olika berättelser och kulturer. Starta en mini-bokcirkel under sportlovet där ni alla läser samma bok eller utmana er själva att läsa en bok var!

Ha en filmkväll med hela familjen – glöm inte popcorn!

Mysig filmkväll

En mysig filmkväll är alltid en uppskattad aktivitet! Poppa popcornen, välj en film att titta på tillsammans och njut av kvällen i soffan med massor av kuddar och filtar.

Varför inte bjuda in barnets vänner eller grannarna på hemmabio? Ni kan enkelt tillverka egna biobiljetter med hjälp av färgade papper, stämplar och pennor!

Skidor är en klassisk svensk sportlovsaktivitet.

Skidtur

Det finns massor av pittoreska ställen i Sverige där du kan ta med barnen på en dagstur – varför inte bo i en mysig stuga och göra det till en liten sportlovsutflykt? 

Besök ett skidområde och åk skidor eller snowboard. Det är en rolig aktivitet för hela familjen och det finns gott om valmöjligheter. Kom ihåg att se till att barnen har lämplig utrustning!

En mysig promenad i snön är en lika enkel som mysig sportlovsaktivitet.

Vinterpromenad i skogen

Ta en vinterpromenad i skogen! Det är härligt att komma ut i den friska luften och se vinterlandskapet. Ta med termos med varm choklad och några bullar att njuta av under promenaden!

Det finns massor av skridskobanor man kan besöka.

Skridskor och andra roliga sporter

Att sporta är en självklar sportlovsaktivitet och här har vi samlat massvis med tips på hur du kan träna tillsammans med ditt barn! Till exempel är att åka skridskor är en perfekt aktivitet för att röra på sig och ha kul samtidigt – det finns många fina skridskobanor att upptäcka!

Varför inte prova på en helt ny sport såsom curling, badminton eller padel? Det finns många olika alternativ att välja mellan, och det är en bra aktivitet för att hålla barnen aktiva och sysselsatta under sportlovet!

Bonustips! Gör en vinterutmaning tillsammans – det kan vara allt från att bygga en snölykta till att tävla i olika vintersporter.

Få barnpassning oavsett vart du bor i Sverige – storstad eller ute på landsbygden.

Mer kvalitetstid under sportlovet med en nanny

Att få ihopa livspusslet kan bli lite av en utmaning under sportlovet när barnen är lediga. Våra personliga och certifierade barnvakter finns tillgängliga under sportlovet, såväl som resten av året! Slappna av och njut av kvalitetstid tillsammans utan massa måsten.

Få en trygg och utbildad barnvakt med myNanny!