Vanliga frågor och svar

Hur fungerar er prova-på-träff?

Ni får först er barnvakt presenterad för er – och om det ser ut att vara en bra kandidat, är nästa steg er prova-på-träff!

Under prova-på-träffen kommer er utvalda barnvakt hem till er och lär känna din familj.

Barnvakten får leka med barnet/barnen, samtidigt som du får chansen att ställa alla eventuella frågor. Om allt känns bra är det bara att fortsätta med barnpassningen.

Träffen är helt utan bindning och du kan såklart be om att få byta barnvakt om det inte känns helt bra!

Varför ska jag välja myNanny?

På myNanny får du en trygg, personligt utvald barnvakt som gör barnpassningen rolig!

Som ett av Sveriges största och mest erfarna barnpassningsföretag hjälper vi varje år över 5 000 familjer till en enklare vardag.

Alla våra barnvakter genomgår intervjuer, gedigna tester, bakgrundskontroller och utbildningar. På så sätt utbildas våra barnvakter i allt från säkerhet och HLR till pedagogik för barn.

En annan anledning att välja myNanny är att vi kan välja dig oavsett barnets ålder, familjens behov och var ni bor. Vi handplockar en barnvakt nära er som uppfyller just era önskemål och scheman.

För att garantera att vi hittar den bästa barnvakten för just er familj erbjuder vi en prova-på-träff utan bindning. Under mötet får ni som familj möjlighet att träffa barnvakten tillsammans, så att det sedan känns tryggt och säkert att lämna ert barn.

P.S Vi har även Sveriges nöjdaste familjer enligt Trustpilot (Läs våra familjers omdömen här).

Kontakta oss så hjälper vi dig också!

Hur lång tid tar det att få en barnvakt?

Vi lägger stort fokus på att matcha varje familj med rätt barnvakt. Vanligtvis brukar det ta några dagar – upp till två veckor för att få en barnvakt.

Vad har ni för krav på era barnvakter?

För att bli barnvakt hos myNanny måste man ha fyllt minst 15 år, ha tidigare erfarenhet av att passa barn i relevanta åldrar, ha ett fläckfritt förflutet och genomgå en rad utbildningar och certifieringar. Läs mer här.

Hur fungerar hämtning och lämning?

Avsluta dagen i lugn och ro! Barnvakten hämtar och/eller lämnar ditt barn på förskola eller skola – du bestämmer själv hur många dagar i veckan. Det är även vanligt att få barnpassning före lämningen och/eller efter hämtningen.

Hur fungerar RUT-avdrag för barnpassning?

Om du är bosatt i Sverige kan du dra av halva kostnaden för barnpassningen (upp till 75 000 kronor per person och år i hushållet). För en familj med två föräldrar kan ni alltså dra av upp til 150 000 kr.

Vi på myNanny sköter alla administrativa delar av RUT-avdraget, så att ni slipper tänka på det.

Var i Sverige finns myNanny?

Vår barnpassning är rikstäckande och finns tillgängligt i hela Sverige – från centrala Stockholm, Göteborg och Malmö till långt ute på landsbygden!

Hur säkerställer ni att det är tryggt?

Vi är väldigt selektiva med vilka vi väljer att anställa. Efter att en potentiell barnvakt har genomgått ett flertal intervjuer och fått en godkänd bakgrundskontroll, ser vi till att utbilda och certifiera dem i bland annat HLR.

Utöver detta skickar varje familj och barnvakt in en rapport efter varje pass, så att vi kan säkerställa att allt går som det ska.

Vad kostar er barnpassning?

Alla priser börjar från 149 kr/t med RUT-avdrag, oavsett upplägg eller vilken tid på dagen du får barnpassning.

Priset kan variera beroende på olika faktorer, såsom hur ofta du får barnpassning.

Kontakta oss för ett gratis prisförslag!

Vilka tider och dagar kan jag få hjälp?

Med vårt breda nätverk av barnvakter kan vi ordna en personlig barnvakt oberoende av vilka tider och dagar du önskar att få hjälp. Vi har barnvakter som kan jobba dagtid, nattid och på helger. Även under långhelger och lov – och priset är alltid samma.

Har jag samma barnvakt varje gång?

Ja, du får alltid samma barnvakt. Vi ser till att matcha din familj med en barnvakt som finns tillgänglig precis när du behöver det.

Kan era barnvakter HLR?

Ja, alla våra barnvakter certifieras i HLR (hjärt- och lugnräddning) för barn innan de börjar jobba med barnpassning. Läs mer här.

Gör ni bakgrundskontroller av barnvakterna?

För oss är säkerheten det allra viktigaste. Vi på myNanny är stolta över att genomföra branschens sannolikt mest utförliga bakgrundskontroll.

Det innebär att vi inte bara tittar på informationen som ett utdrag ur belastningsregistret ger, där endast en viss typ av förseelser syns.

Istället tittar vi på all information som finns i det svenska rättssystemet. Då kan vi se om barnvakten förekommer på någon punkt, oavsett vad det kan vara.

Detta är även en mer gedigen kontroll än vad de flesta förskolor och skolor gör. Vi är måna om att säkerställa största möjliga trygghet och gör därför detta grundliga arbete.

Läs mer om våra barnvakter här.

Passar ni barn i alla åldrar?

Vi har barnvakter som har erfarenhet av att passa barn i alla olika åldrar, från nyfödda bebisar till barn i skolåldern. Oavsett hur gammalt ditt barn är kan vi hitta en barnvakt som har erfarenhet av att passa barn i samma ålder.

Kan ni passa barn över natten?

Absolut! Vi ordnar en trygg barnvakt som är tillgänglig precis de tider och dagar som du behöver.

Hur söker jag jobb som barnvakt?

Du söker till jobbet som barnvakt på vår jobbsida.

För att alla ska kunna behandlas på samma sätt går det endast att skicka in din ansökan där. Du kan alltså inte ringa eller mejla oss för att göra en jobbansökan.

fpf icon top

Få mer information

Fyll i formuläret, så återkommer vi inom kort

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Få gratis prisförslag