Av Malin Hellberg

Uppdaterad 2022-07-03

Så talar du med din partner om att skaffa en nanny

Tycker du att vardagen är svår att få ihop? Barn är helt underbara, men många föräldrar upplever höga stressnivåer. Såväl relationer, karriär och egen hälsa kan hamna efter när tiden inte räcker till. För de flesta är en riktigt bra nanny en fantastisk lösning för att få ihop vardagspusslet. Men vad gör jag om min partner inte vill ha barnpassning? Det hjälper vi dig med i den här guiden!

Hitta en barnvakt nära dig – sök här!

Det kan finnas många olika anledningar till varför din partner kanske inte känner sig helt ombord med barnpassning. Därför är det viktigt att bemöta din partners orosmoln på bästa sätt – det finns många fördelar med barnpassning som de kanske inte ens tänkt på innan! Att ha en nanny som avlastar ger både ökad livskvalitet och bättre möjligheter till en god relation med barnen. Dessutom har forskningsrapporter visat att barnpassning kan vara en viktig faktor för att skapa mer jämställda relationer.

3 vanliga missuppfattningar om barnpassning, och hur du bemöter dem

”Kan vi lämna bort våra barn till någon vi inte känner helt?”

Det är fullt förståeligt att både du och din partner vill lita på den person som tar hand om det finaste ni har. Våra barnvakter är inte några främlingar. De är noggrant utvalda av våra barnpassningsspecialister, certifierade och HLR-utbildade. Ni kommer att få er egen professionella barnvakt som ni kan lita på. 

Ett annat tips är att testa under trygga former. Börja med att spendera små stunder tillsammans med barnvakten, där ni är med i bakgrunden. Då kan ni se att det fungerar bra innan ni lämnar barnet och er nanny ensamma med varandra. 

En annan viktig poäng är också att även om ni exempelvis känner er grannes barn, så betyder det inte att personen är en trygg barnvakt. Det är en stor anledning till att tusentals familjer väljer att ta hjälp av myNanny med en trygg och personlig nanny. 

Alla barnvakter hos myNanny genomgår branschens sannolikt mest gedigna bakgrundskontroller, utbildas i HLR för barn, har försäkring och framför allt – utbildning i hur barnpassningen blir så trygg och rolig som möjligt!

Få en trygg och personlig nanny från myNanny

”Jag vill ha maximalt med tid tillsammans med barnen”

Det är naturligt att vilja spendera all sin tid med barnet, särskilt som ny förälder. Men hur kvalitativ blir tiden om föräldrarna ofta är trötta och stressade? 

Om ni tar hjälp av en barnvakt för exempelvis tidigare hämtning från förskolan kan du och din partner känna er mindre stressade i vardagen. Då kan ni avsluta avsluta arbetsdagen i lugn och ro och komma hem till ett barn som har haft en rolig lekstund tillsammans med sin nanny. De har haft möjlighet till lek och skoj där barnen redan tagit ett bad och ätit kvällsmat. Här finns det mer utrymme för riktig kvalitetstid, där ni som familj kan fokusera på att njuta av kvällen tillsammans med mindre ”måsten”.

Få hjälp med hämtning och lämning på förskolan med myNanny

”Är det inte dyrt med en nanny?”

Tack vare RUT-avdraget behöver det inte vara dyrare att få en trygg och utbildad nanny! Att få hjälp med exempelvis hämtning på förskolan någon gång i veckan gör stor skillnad i vardagen, samtidigt som kostnaden är något som de flesta familjer har råd med. Samtidigt blir detta just en investering i såväl hälsa som relationer och karriär. 

Få ett gratis prisförslag på personlig barnpassning från myNanny

Det är viktigt att barnvakten passar just er familj. Då kommer det vara enklare att bygga en långsiktig relation, så att ni har pålitlig hjälp under lång tid.

Bonustips! Gör beslutet mindre för din partner; föreslå att ni testar en prova-på-träff!

Nyckeln är att göra beslutet så litet som möjligt för din partner. Du behöver faktiskt inte övertyga din partner om att ni ska ha barnpassning långsiktig. Föreslå istället att ni träffar en av våra barnvakter för en prova-på-träff.

När din partner väl träffar en av våra duktiga barnvakter kommer det att kännas helt naturligt att fortsätta.

Kom igång enkelt: Börja med en prova-på-träff med myNanny