Malin Hellberg på myNanny

Uppdaterat 2022-06-08

Vem får passa dina barn? 6 fördelar med professionella barnvakter

I Sverige har många familjer en barnvakt när barnen är små – inte sällan en bekant eller granne. Det många enkelt kan missa är att det finns flera risker med att ha en barnvakt som inte är utbildad, försäkrad och saknar formell anställning. Här berättar Malin Hellberg, barnpassningsspecialist på myNanny, om hur du enkelt löser detta.

Förenkla familjelivet med en barnvakt från myNanny!

Många tycker att det är självklart att enbart ha utbildade hantverkare, som betalar skatt och arbetar för en firma. Samma sak för exempelvis städning. Annars riskerar arbetet att bli fel, samtidigt som det inte känns tryggt eller rätt. Däremot verkar det inte vara lika självklart när det gäller att ta hand om det viktigaste vi har: våra barn!

Vad kostar en personlig barnvakt?

Svara på några snabba frågor och se ditt pris för en trygg och rolig barnvakt från myNanny

Detta är tursamt nog enkelt att åtgärda – med RUT-avdraget behöver det inte ens kosta mer! Vi har redan hjälpt tusentals familjer i Sverige med att anställa deras barnvakt. Fördelarna är många:

Fördel 1: Mycket enklare att följa lagen
Ni slipper ta arbetsgivaransvar, redovisa kontrolluppgifter och sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Fördel 2: Barnvakten får en referens & vit lön
Er barnvakt får en första riktig merit på sitt CV och en professionell referens för framtida arbete. Barnpassning är en viktig första arbetslivserfarenhet för många unga.

Fördel 3: Full försäkring
För många gäller inte den vanliga försäkringen om olyckan skulle vara framme. Vi ser till att er barnvakt är fullt försäkrad.

Utbildade barnvakter innebär att du i lugn och ro kan anförtro ditt barn till en annan person.

Fördel 4: Certifiering & olycksfallsutbildning
Vi certifierar er barnvakt, så att alla nödvändiga kunskaper för att ta fullt ansvar för ett barn finns. Dessutom lär vi er barnvakt bland annat hur man undviker olyckor och hur man ska agera om något inträffar – exempelvis lär vi barnvakten HLR för barn.

Fördel 5: Stöd & coachning för barnvakten
Vi följer upp med barnvakten och ser till att personen utvecklas i sin roll. Ibland behöver man också få råd i rollen som barnvakt. Våra barnvaktsspecialister är därför tillgängliga alla vardagar kl 9-19.

Fördel 6: Tillgång till fler barnvakter
Om er barnvakt inte skulle kunna, så har vi ett av Sveriges största nätverk av noggrant utvalda barnvakter och kan ta fram en trygg ersättare för er.

Kort om myNanny – noggrant utvalda barnvakter i hela Sverige
myNanny är ett av Sveriges största barnpassningsföretag. Vi har utbildade & försäkrade barnvakter som passar alla åldrar, oavsett om det är kväll eller helg. Våra barnvakter finns i hela Sverige, inte bara i storstäderna som myNanny barnvakt i Stockholm, Göteborg & Malmö.

Få en noggrant utvald och utbildad barnvakt – läs mer!