Utflykt Stockholm barn
Sara Wångmar på myNanny

2023-03-21

Utflykt i Stockholm med barn – 11 tips för barn i alla åldrar

Slott, teater och båtutflykter – i Stockholm finns det flera roliga aktiviteter som kan skapa minnen hos barn. Oavsett om du är besökare eller bor i huvudstaden finns det alltid nya platser att utforska. Nedan har vi listat våra bästa tips för en rolig utflykt i Stockholm med barn.

Så får du mer tid och energi till familjelivet med hjälp av en personlig barnvakt!

Syskon på utflykt i Stockholm
Det finns många härliga platser för utflykt i Stockholm med barn.

Drottningholms slott

Varför inte åka till kungen och drottningens hem? På Drottningholm i västra Stockholm kan du och ditt barn besöka det stora slottet. Den härliga utflykten kan börja inne på slottet där ni kan utforska kungaparets hemmiljö. Under varmare dagar kan det vara mysigt med en picknick eller fika ute i slottsparken vid de stora grönområdena. Det blir en rolig utflykt i Stockholm där barnen kan springa vid fontänen och labyrinten i parken.

Trygg och rolig barnpassning med en personlig barnvakt från myNanny

Lös livspusslet – börja med en prova-på-träff!

Skansen

Skansen brukar vara en populär utflykt i Stockholm för både vuxna och barn. Där får ni vara en del av en historisk miljö som funnits sedan 1891. Du och ditt barn kan både träffa, klappa och mata ett flertal olika djur. Det finns även stora lekparker där ditt barn kan springa och leka med andra barn. Vill ni åka lite karuseller finns det även möjlighet för det på Galejans tivoli.

Lekpark i Stockholm för barn
Lekplatser är perfekt för barn som vill springa av sig.

Gröna Lund

Om ni är sugna på en heldag med karuseller, mat och sockervadd är Gröna Lund en perfekt utflykt i Stockholm med barn. Det är en populär attraktion för både Stockholmsbor och turister. Vissa dagar är det väldigt mycket människor där och då kan köerna bli väldigt långa. Då kan det vara en bra idé att överväga att köpa ett åkband eller ett klippkort så att ni kan åka precis så mycket som ni vill. 

Parkteatern

Vill ni ha en trevlig utflykt i Stockholm med barnen kan ni passa på att åka till parkteatern. Parkteatern har sommaröppet och alla föreställningar är helt kostnadsfria. Där får ni möjligheten att ta del av allt från cirkus och konserter till dans och teater. Vi rekommenderar att vara där i god tid för att hitta bra platser till hela familjen. Är ni intresserade av teater kan ni även läsa vår lista på Stockholms 5 bästa teatrar för barn!

Utflykt med barn och kompisar
Det kan vara extra kul med en utflykt i Stockholm tillsammans med kompisar.

Lilla skärgårdsturen

Lilla skärgårdsturen är ett trevligt och lärorikt alternativ för en utflykt i Stockholm med barn. Här får ni åka en mysig tur på ett skärgårdsfartyg med en guide som kan lära er saker som ni kanske inte visste om Stockholm och stadens historia. Ni har även möjligheten att äta brunch eller lunch på fartyget.

Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteatern ligger i centrala Stockholm vid Sergels torg. Ni kanske vill se en musikal, titta på en film, gå på en utställning eller läsa böcker tillsammans på biblioteket? Kulturhuset är en plats med många roliga inomhusaktiviteter vilket gör det till en trevlig utflykt i Stockholm med barn även vid dåligt väder. 

Familj på utflykt i Stockholm
Det kan vara skönt med en långa utomhusdagar i varmare tider.

Stora skuggans 4H-gård

Denna utflykt i Stockholm med barn passar bäst för barn som älskar djur. På Stora Skuggans 4H-gård får ni träffa och lära er om flera olika gårdsdjur. Om ditt barn inte kan få nog av djuren på gården, har de även grupper på helger där barnen vid 7 tillfällen kan komma tillbaka och lära sig mer om de olika djurarterna. I omgivningarna kring Stora Skuggan finns även flera natursköna promenadstråk!

Aspuddsparken

På Aspuddsparken finns det massor av naturnära aktiviteter för barn i alla åldrar. Där kan ni träffa våra svenska djurarter och njuta av ponnyridning på kvällar och helgdagar. Det finns även lek- och fikarum för hela familjen!

Barn som äter
Varför inte uppleva färgerna, dofterna och smakerna i en pulserande saluhall tillsammans?

Östermalms Saluhall

Om ni känner er hungriga kan ni passa på att ta en liten utflykt till Östermalms Saluhall. Det finns ett stort utbud av delikatesser som bland annat skaldjur och bakverk från världen över. Varför inte ta med hela familjen och testa olika rätter från olika restauranger? Det blir en garanterat smakrik utflykt både för dig och för ditt barn i Stockholm!

Junibacken

Kulturhuset Junibacken baseras på Astrid Lindgrens berättelser och är en perfekt utflykt i Stockholm för hela familjen! Där finns det massvis med aktiviteter för barn i alla åldrar som är både spännande och lärorikt. Du och ditt barn kan börja resan genom Astrid Lindgrens berättelser med Sagotåget och senare fortsätta med en teaterföreställning eller en utställning.

Tekniska museet

Om du vill göra en utflykt med barn i Stockholm som är fylld med häftiga experiment, utställningar och kurser rekommenderar vi en dag på Tekniska museet. Det är ett museum som har ett stort utbud av aktiviteter och passar för både stora och små barn. Där får ni möjligheten att djupdyka i modern teknik, men även fascineras av uppfinningar från förr.

Om barnen tyckte om museet har vi en lista på 11 till musuem att besöka i Stockholm – läs den här!

Med en trygg och rolig nanny har barnen alltid kul!

Få mer tid till barnen med en nanny

Vill du ha mer tid till att åka på utflykt i Stockholm med barnen? myNanny löser det! En personlig barnvakt kan ge dig den avlastning du behöver för att få mer tid och energi till roliga aktiviteter med familjen. Alla våra barnvakter är certifierade och kan ge ditt barn en stund fylld av bus, lek och skoj! Vare sig du behöver hjälp på vardag eller helg, finns de alltid tillgängliga för att hjälpa dig. 

myNanny löser vardagspusslet åt dig – läs mer här!