Sara Wångmar på myNanny

2023-02-03

Upptäck Stockholms roliga och lärorika museum för barn

Stockholm är en stad med många olika museum för barn i alla åldrar. Från teknik- och naturvetenskap till historia och konst – här finns något för alla! I denna artikel listar vi sju populära museum för barn i Stockholm.

Läs mer om vår trygga och säkra barnpassning i Stockholm!

Testa olika experiment och titta på unika utställningar på Tekniska Museet.

Experimentera på Tekniska Museet

Stockholms Tekniska Museet är ett populärt val för barn som vill prova på häftiga labbexperiment och banbrytande innovationer. Utställningarna på Tekniska Museet har olika unika teman såsom dataspel och underjordiska gruvor – här finns spännande saker för både barn och vuxna!

Vad kostar en personlig barnvakt?

Svara på några snabba frågor och se ditt pris för en trygg och rolig barnvakt från myNanny

Junibacken – förflyttas till sagornas värld

Junibacken är ett interaktivt museum i Stockholm som erbjuder en magisk värld fylld av Astrid Lindgrens folkkära berättelser. Barnen kan besöka Pippi Långstrumps Villa Villekulla, klättra i Karlssons luftslott och även utforska Mumindalen. Museet erbjuder också teaterföreställningar, aktiviteter och kreativa workshops.

Skansen i centrala Stockholm är ett av alla härliga museer i Stockholm för barn!

Ikoniska friluftsmuseet Skansen

Skansen är ett historiskt friluftsmuseum som visar hur människor har levt och arbetat i Sverige genom tiderna. Barnen kan besöka olika byar och gårdar som representerar olika tidsepoker och regioner i Sverige. De kan även träffa på historiska figurer, se olika hantverk och prova på olika aktiviteter. Skansen är också hem till en stor djurpark med Sveriges olika djurarter!

 Kolla in vår topplista över teater i Stockholm för barn!

Vasamuseet – skepp ohoj!

På Vasamuseet i Stockholm hittar ni det legendariska sjunkna örlogsfartyget Vasa från 1600-talet. Museet ger en unik inblick i den svenska marinhistoriska kulturen och hur det var att leva förr i tiden. Det är spännande för både barn och vuxna att se det välbevarade skeppet, lära sig om dess konstruktion och historia och se olika reliker och artefakter som hittades på havsbotten.

Upplev Fotografiska museet

Fotografiska är ett museum i Stockholm som visar fotografisk konst med fokus på samtida konstnärer. Barnen kan se olika utställningar med fotografier från hela världen och lära sig om olika tekniker och stilar. Museet erbjuder också olika kurser och workshops för barn i alla åldrar där de kan prova på att ta egna fotografier och utforska sin kreativitet.

Det blir många nya intryck när man är på museum – för både stora och små.

Välkända Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet är ett museum i Stockholm med spännande utställningar för både barn och vuxna. Här kan hela familjen lära sig om djur, mineraler och växter från förr i tiden!

Dansa loss på ABBA The Museum

ABBA-museet hyllar det svenska popbandet ABBA och deras musik. Barnen kan se olika utställningar med bandets kostymer, instrument och reliker. Varför inte låta barnet prova på att stå på scen med bandet? Museet erbjuder också olika aktiviteter och program för barn där de kan prova på att sjunga och spela musik.

Alla barnvakter hos myNanny är utbildade och certifierade för din trygghet.

Få en personligt utvald barnvakt för er familj

Att ha en barnvakt som tar hand om ditt barn gör att du får en hjälpande hand i vardagen, samtidigt som ditt barn får en ny lekkamrat. Våra barnvakter är certifierade och duktiga när det kommer till att hitta på roliga lekar och aktiviteter till ditt barn. På så sätt kan du känna dig trygg i ditt val av barnvakt – vare sig barnvakten hänger med på en utflykt till ett museum eller om de pysslar tillsammans med ditt barn efter förskolan!

myNanny finns i hela Stockholm med omnejd. Oavsett om du behöver en barnvakt på Söder eller Spånga-Tensta, kan vi hitta en personlig barnvakt som passar just din familj.

Kom igång med barnpassning – kontakta oss för ett gratis prisförslag!