2023-02-03

Sara Wångmar på myNanny

Upptäck Stockholms 12 bästa och roligaste museum för barn

Stockholm är en stad med många olika museum för barn i alla åldrar. Från teknik- och naturvetenskap till historia och konst – här finns något för alla! I denna artikel listar vi åtta populära museum för barn i Stockholm.

Läs mer om våra trygga och säkra nannies!

Testa olika experiment och titta på unika utställningar på Tekniska Museet.

Experimentera på Tekniska Museet

Stockholms Tekniska Museet är ett mycket populärt val för barn som vill prova på häftiga labbexperiment och banbrytande innovationer. Utställningarna på Tekniska Museet har olika unika teman såsom dataspel och underjordiska gruvor – här finns spännande saker för både barn och vuxna!

Inspirerande Leksaks- och samlarmuseet

Detta museum är fyllt med nostalgiska leksaker och samlarföremål från olika tidsepoker. Barnen kan utforska utställningar med dockor, tågset, actionfigurer och mycket mer! Museet erbjuder en riktigt fascinerande inblick i leksakernas historia och ger barnen möjlighet att lära sig om både kulturella och teknologiska förändringar över tid.

Bli mind-blown på Paradox Museum

Paradox Museum är ett museum som utmanar barnens sinnesförnimmelser och fantasi. Här får de utforska olika optiska illusioner, tredimensionella konstverk och förbluffande experiment!

Svårt att få ihop vardagen?

Sara på myNanny här! Anlita en pålitlig barnvakt och få mer tid för att njuta av familjelivet.

Mer om myNanny

Lek och lär på Stockholm Toy Museum

Stockholm Toy Museum är ett museum som är dedikerat till leksaker och spel. Här kan barnen upptäcka historiska leksaker, sällsynta samlingar och nostalgiska spel. De kan lära sig om leksakers utveckling genom tiderna och prova på interaktiva aktiviteter som att bygga, rita och leka med olika leksaker.

Upplev Upplevelsemuseet

På Upplevelsemuseet finns det olika utställningar där barnen får använda alla sina sinnen. Museet strävar efter att skapa en rolig och lärorik miljö där barnen kan lära sig genom att leka och experimentera med olika häftiga och exotiska objekt.

Junibacken – förflyttas till sagornas värld

Junibacken är ett interaktivt museum i Stockholm som erbjuder en magisk värld fylld av Astrid Lindgrens folkkära berättelser. Barnen kan besöka Pippi Långstrumps Villa Villekulla, klättra i Karlssons luftslott och även utforska Mumindalen. Museet erbjuder också teaterföreställningar, aktiviteter och kreativa workshops. Lät en teaterföreställning intressant kan du även läsa våra tips på de fem bästa teatrarna för barn i Stockholm här!

Skansen i centrala Stockholm är ett av alla härliga museer i Stockholm för barn!

Ikoniska friluftsmuseet Skansen

Skansen är ett historiskt friluftsmuseum som visar hur människor har levt och arbetat i Sverige genom tiderna. Barnen kan besöka olika byar och gårdar som representerar olika tidsepoker och regioner i Sverige. De kan även träffa på historiska figurer, se olika hantverk och prova på olika aktiviteter. Skansen är också hem till en stor djurpark med Sveriges olika djurarter!

Vasamuseet – skepp ohoj!

På Vasamuseet i Stockholm hittar ni det legendariska sjunkna örlogsfartyget Vasa från 1600-talet. Museet ger en unik inblick i den svenska marinhistoriska kulturen och hur det var att leva förr i tiden. Det är spännande för både barn och vuxna att se det välbevarade skeppet, lära sig om dess konstruktion och historia samt se olika artefakter som hittades på havsbotten.

Upplev Fotografiska museet

Fotografiska är ett museum i Stockholm som visar fotografisk konst med fokus på samtida konstnärer. Barnen kan se olika utställningar med fotografier från hela världen och lära sig om olika tekniker och stilar. Museet erbjuder också olika kurser och workshops för barn i alla åldrar där de kan prova på att ta egna fotografier och utforska sin kreativitet.

Det blir många nya intryck när man är på museum – för både stora och små.

Välkända Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet är ett museum i Stockholm med spännande utställningar för både barn och vuxna. Här kan hela familjen lära sig om djur, mineraler och växter från förr i tiden!

Dansa loss på ABBA The Museum

ABBA-museet hyllar det svenska popbandet ABBA och deras musik. Barnen kan se olika utställningar med bandets kostymer, instrument och reliker. Varför inte låta barnet prova på att stå på scen med bandet? Museet erbjuder också olika aktiviteter och program för barn där de kan prova på att sjunga och spela musik.

Utforska havet i Aquaria

På Djurgården hittar du Aquaria som är en spännande destination som tar besökare på en resa under vattenytan. Här kan man se olika marina ekosystem, från tropiska korallrev till nordiska vatten och upptäcka ett brett utbud av fiskar, sjöhästar och andra vattenlevande varelser.

Med interaktiva utställningar, häftiga tunnlar och möjligheter att klappa hajar och rockor, är Aquaria vattenmuseum ett måste för hela familjen!

Alla barnvakter hos myNanny är utbildade och certifierade för din trygghet.

Få en personligt utvald barnvakt för er familj

Att ha en barnvakt som tar hand om ditt barn gör att du får en hjälpande hand i vardagen, samtidigt som ditt barn får en ny lekkamrat. Våra barnvakter är certifierade och duktiga när det kommer till att hitta på roliga lekar och aktiviteter till ditt barn. På så sätt kan du känna dig trygg i ditt val av barnvakt – vare sig barnvakten hänger med på en utflykt till ett museum eller om de pysslar tillsammans med ditt barn efter förskolan!

myNanny finns i hela Stockholm med omnejd. Oavsett om du behöver en barnvakt på Söder eller Spånga-Tensta, kan vi hitta en personlig barnvakt som passar just din familj.

Läs mer om hur du kommer igång med vår barnpassning här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En trygg nanny som underlättar familjelivet!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta