2023-01-04

Sara Wångmar på myNanny

Roliga tårtor till barnkalas – Hitta en ny kalasgod favorit!

Att hitta den perfekta tårtan till barnkalaset kan vara en utmaning, men oroa dig inte. Här har vi samlat massor av smarriga och enkla tårtor för barnkalas som garanterat höjer partystämningen!

Få mer kvalitetstid med ditt barn. Läs mer om hur en barnvakt kan hjälpa dig!

Barn äter tårta på barnkalas
Tårta är en självklar del av det perfekta barnkalaset!

En rolig och lärorik familjesysselsättning

Det finns många fördelar med att baka roliga tårtor till barnkalaset tillsammans med ditt barn. Att baka kan nämligen skapa möjligheter för barnet att utveckla sin kreativitet och problemlösningsförmåga. De får till exempel lära sig om mängder och mått samt olika ingredienser och hur de påverkar smaken och konsistensen på tårtan. Att baka tårtan tillsammans är också ett utmärkt sätt att få barnen engagerade och intresserade av matlagning. Dessutom kan de gemensamma förberedelserna inför barnkalaset skapa tid för social interaktion och kvalitetstid tillsammans med familjen. Läs vår artikel om hur du gör det lättare för barnen att bli involverade i köket!

Chokladtårta på barnkalas
Vem kan motstå tårtor med choklad?

En tårta för alla tillfällen

Roliga tårtor är ett måste till barnkalaset, och det finns många olika varianter att välja mellan. Här är några kalasgoda förslag på olika tårtor som passar perfekt på kalaset!

Svårt att lösa livspusslet?

Sara på myNanny här! Vi hjälper er att hitta en trygg och certifierad barnvakt som underlättar vardagen.

Mer om myNanny

Alla älskar chokladtårtor

En klassisk tårta för barnkalas är den så kallade ”kladdkakan”, som oftast består av en chokladkaka med en kladdig och seg konsistens. Dessa tårtor går att dekorera på många olika sätt, till exempel med choklad, strössel, frosting eller marshmallows. Kladdkakor är populära hos både barn och vuxna och är en storfavorit på många barnkalas!

Tårta barnkalas
En tårta med barnets favoritmotiv är en given favorit på barnkalaset!

Tårta med barnens favoritmotiv

Ett annat alternativ är att beställa en tårta i form av en favoritkaraktär eller ett leksak, som till exempel en fotboll, en dalmatiner eller en sjöjungfru. Du kan även enkelt skapa en tårta till barnkalaset i form av prinsessa med hjälp av en barbiedocka. Här hittar du steg-för-steg instruktioner för hur du gör. Dessa tårtor blir alltid populära hos barnen och är en festlig och personlig detalj på barnkalaset!

Tårta med bär till barnkalas
För familjer som verkligen gillar att baka är så kallade Layer cakes ett imponerande alternativ!

Tårtor med olika smaker på varje lager

En annan trend just nu är att baka tårtor med olika lager av olika färger och smaker. Dessa tårtor kan se väldigt imponerande ut och är en riktigt festlig detalj på barnkalaset. En annan möjlighet är att baka en tårta med olika smaker på varje skiva, så att alla barn kan få välja just sin favoritsmak.

Alla barn älskar pannkakstårta
Pannkakastårta är en given succe på barnkalaset!

Pannkakstårta

Pannkakstårta är en lika enkel som uppskattad efterrätt för både barn och vuxna, och den kan varieras i det oändliga för att passa alla smaker. Stek eller köp ett rejält gäng pannkakor och varva med olika fyllningar mellan varje lager. Sylt, nötkräm, kolasås marmelad och frukt – bara er fantasi sätter gränser. Avsluta genom att stryka över hela tårtan med ett tunt lager grädde och garnera med till exempel strössel eller bär!

Tågtårta

Som namnet antyder är tågtårta formad som ett tåg. Den består vanligtvis av flera stycken tårtor eller glasskuber som är monterade för att skapa tågets olika vagnar. Att dekorera tårtan är en rolig familjesysselsättning där alla kan delta och bidra till projektet. Använd till exempel chokladknappar, noblesse, bananslantar och kakor för att skapa fönster, dörrar, hjul och andra effektfulla tågdetaljer.

Cake pops till kalas

Cake pops istället för tårta

Cake pops är visserligen inte en tårta men det är en nog så populär sötsak på barnkalaset. Cake pops består av små bollar av kakdeg uppträdda på en pinne som sedan doppats i smält choklad och rullas i till exempel strössel, hackade nötter eller ätbart glitter. Cake pops är ett roligt och kreativt sätt att ta vara på gamla kakor och kan göras i nästan vilken smak som helst!

Flicka och tårta på barnkalas

Barnkalas med en tårta för alla

Oavsett vilken tårta man väljer är det viktigt att tänka på att det finns barn med olika allergier på kalaset. Det kan vara bra att ha en alternativ tårta tillgänglig för de barnen, till exempel en tårta gjord på mandelmjöl eller glutenfri mjölmix.

Barnvakt och barn bakar

Få mer tid till tårta och barnkalas med myNanny

Att anlita en privat barnvakt kan vara ett bra alternativ för föräldrar som vill ha lite extra hjälp och avlastning inför barnkalaset. En barnvakt kan hjälpa till med förberedelser, som att pynta och dekorera, eller att en hjälpande hand under själva kalaset. Detta ger dig möjlighet att njuta av kalaset tillsammans med ditt barn istället för att oroa dig för alla praktiska detaljer.

Oavsett om det är för att få lite avlastning eller för att få hjälp med att skapa en extra festlig stämning så kan en privat barnvakt från myNanny vara den perfekta lösningen!

Låt oss göra livspusslet enklare – läs mer här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En trygg nanny för just er!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta