2023-09-27

Sara Wångmar på myNanny

Så gör du en fantastisk Barbietårta till nästa barnkalas

Barbietårta till barnkalas

Är du på jakt efter den ultimata tårtan till nästa barnkalas? Då behöver du inte leta längre! Med hjälp av en Barbiedocka och lite marsipan kan du förvandla en vanlig tårta till en förtrollande prinsessa. Vi har samlat massvis med inspiration för fantastiska Barbietårtor och steg-för-steg instruktioner för att du själv ska kunna skapa en magisk tårta.

Få en trygg och säker barnpassning med en barnvakt från myNanny. Läs mer här!

Baka en Barbietårta
Tårtan är ofta favoriten på barnkalaset – se till att imponera med en snygg Barbietårta i år!

Vad du behöver för att baka en Barbietårta

När du bakar en Barbietårta är det bara kreativiteten som sätter gränserna. Välj din favorittårtbotten, en riktigt god fyllning och dekorera sedan efter temat!

Kanske är det dags för barnkalas med prinsesstema? Då kan du använda dig av en Elsa-docka och göra en tårta med Frost-tema. Behöver du istället en tårta inför halloween? Då kan du använda dig av en Barbiedocka utklädd till häxa!

Tips! Vill du ha fler idéer på teman som passar bra till barnkalaset? Läs vår lista här.

Oavsett tema och dekorationer kommer du behöva följande ingredienser:

  • Tårtbottnar
  • En riktigt god fyllning
  • En Barbiedocka
  • Plastfolie
  • Marsipan eller sockerpasta
  • Dekorationer (till exempel strössel, ätbart glitter, kristyr)

Svårt att få ihop livspusslet?

Sara på myNanny här! Få mer lugn i din vardag med hjälp av en våra certifierade nannys.

Mer om myNanny

Så bakar du en Barbietårta

Förbered tårtbotten: För att baka en Barbietårta börjar du med att göra en vanlig smet till en tårtbotten. Redan här kan du börja vara kreativ och smaksätta smeten precis så som du vill ha den. Kanske blir det en fräsch citrusbotten eller en riktigt god chokladbotten?

När du ska grädda tårtan kan du använda en djup bunke som tål att vara i ugnen eller använda vanliga springformar. Huvudsaken är att tårtan måste bli ganska hög för att efterlikna en puffig klänning!

Använder du vanliga springformar kan du välja något mindre storlekar och sedan stapla de färdiggräddade tårtbottnarna med valfri fyllning emellan. Om du har en djup bunke kan du använda en kniv och dela den färdiggräddade tårtan horisontellt för att få in flera lager med god fyllning!

Barbietårta till barnkalas
För att få till en riktigt fin kjolform är det viktigt att bygga en hög tårta!

Forma tårtan: När du har varvat tårtbotten och fyllning och nått den önskade höjden för klänningen är det dags att forma den! Med en kniv kan du försiktigt börja skära till tårtan så att den inte är för kantig och istället efterliknar en kjol.

Gröp sedan ur en öppning i toppen av tårtan som är tillräckligt stor för att rymma Barbiedockan. Om dockans ben är löstagbara kan du ta bort dem och göra mer plats för tårta! Kom ihåg att tvätta dockan noggrant och täcka den med plastfolie så skyddar du både dockan och tårtan.

När du fått till en fin och jämn form kan du täcka tårtan med ett tunt lager frosting eller smörkräm. Detta hjälper marsipanen att fästa bättre.

Skapa klänningen i marsipan: Rulla ut marsipanen eller sockerpastan ganska tunt på ett mjölat bord. Lyft sedan upp marsipanen, placera den försiktigt över tårtan och tryck ner den försiktigt så att den täcker frostingen jämnt.

Har du marsipan över kan du även göra en matchande topp till Barbiedockan! På så sätt kan du lyckas få till en snyggare övergång från docka till tårtkjolen.

Dekorera: Nu kan du försiktigt sätta Barbiedockan i den öppning du skapade tidigare och börja dekorera. Använd marsipan för att skapa tyll- eller vågmönster runt omkring kjolen.

Här kan du låta din kreativitet flöda och använda olika färger för att skapa dekorativa mönster. Tycker du inte om marsipan? Då kan du spritsa frosting i vackra mönster på kjolen istället, det blir minst lika fint!

För att fullända kalaset kan du skaffa dekorationer som passar både tårtan och temat. Du hittar våra tips på dekorationer här!

Hur du kan dekorera din Barbietårta

Det roligaste steget är helt klart att dekorera tårtan när den är färdig! Här har vi samlat lite bilder som du kan ta inspiration från.

Vill du ha mer inspiration? Här hittar du vår Pinterest-tavla med ännu fler idéer!

Tips! Har du ont om tid för att baka din egna Barbietårta? Det funkar minst lika bra att köpa en riktigt god tårta eller en färdig tårtbotten och dekorera den själv. Då slipper du så mycket stök i köket och får ändå en tårta som imponerar på alla gäster!

Baka med barnvakt
Hitta en barnvakt som kan hjälpa till med förberedelserna inför barnkalaset!

Så kan en trygg och rolig nanny hjälpa dig med kalaset

Gör kalaset både enklare och roligare med hjälp av en personlig barnvakt från myNanny. Våra barnvakter är både pålitliga och kreativa, så de hjälper gärna till med allt ifrån förberedelser och dekorationer till lekar och städning. Kontakta oss nu så hjälper vi dig hitta den perfekta barnvakten för just er familj!

Läs mer och hitta rätt barnvakt för just er familj här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: Att matcha er med en pålitlig barnvakt

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta