2023-04-16

Sara Wångmar på myNanny

10 kreativa teman för barnkalas

Att planera ett barnkalas kan vara en rolig men också utmanande uppgift. I denna artikel kommer vi att lista våra bästa tips på barnkalas teman som kan hjälpa till att göra ditt nästa kalas till en succé!

Få en enklare vardag med en barnvakt från myNanny!

Att ha ett tema gör barnkalaset ännu roligare för födelsedagsbarnet.

Barnets favoritfilm

Ett kalas som är inspirerat av ditt barns favoritfilm är både personligt och uppskattat! Lekarna kan inkludera ett quiz eller frågesport om filmen, en rolig dans- eller musiktävling och kanske till och med en skattjakt baserad på olika platser och händelser i filmen. Mat och dryck kan också anpassas till filmtemat, till exempel genom att servera snacks som liknar karaktärernas favoritmat eller genom att göra tårtan i en form som liknar en viktig plats eller objekt från filmen.

Behöver ni hjälp på barnkalaset?

Sara på myNanny här! Slipp stressen och få hjälp av en barnvakt som är utbildad och certifierad.

Mer om myNanny

Dinosaurier

Gör tårtan till en arkeologisk utgrävning genom att lägga ett dinosaurieskelett på en klassisk chokladkaka! En skattjakt kan vara en rolig aktivitet till kalaset, där barnen som små arkeologer får leta efter dinosaurier som ligger gömda runt om i trädgården.

Djungeltema

Pynta huset med exotiska växter av papper eller plast för att skapa en spännande djungel! Dekorera matbordet med leksaksdjur och bjud på bananpannkakor, fruktsallad och andra godsaker.

En mysig koja är perfekt till ett barnkalas med temat sommarläger!

Sommarläger

Sommarläger är ett mysigt tema som fungerar lika bra utomhus som inomhus! Dekorera kalaset med tält och campingstolar för att skapa en lägerstämning. Till maten kan du servera klassisk lägermat som hamburgare och korv, eller välja enklare alternativ som smörgåsar och picknickmat. Pricken över i:et blir att grilla traditionella amerikanska smores över en lägereld!

Minecraft eller andra spel

Ett barnkalas med temat Minecraft eller inspirerat av ett annat TV-spel kan vara en riktig hit för yngre gamers! Dekorationer som knyter an till Minecraft-världen kan inkludera ”block” gjorda av grönmålade kartonglådor. Dessutom finns det oändligt med roliga lekar som man kan hitta på när man har temat TV-spel. En skattjakt där man ska hitta föremål från spelet är ett populärt förslag. 

Bara fantasin bestämmer hur magiska bakverken på ett kalas med enhörning tema kan bli!

Enhörningar

Med rosa och lila ballonger kan du enkelt skapa en magisk drömvärld! Ett enkelt tips är att förvandla vanliga churros till enhörningshorn med hjälp av glasyr och ätbart glitter. Ni kan även kasta ring runt en enhörning istället för en pinne.

Rymden

Det finns många kreativa sätt att dekorera och planera ett kalas med rymdtema. Du kan exempelvis hänga upp stjärnor och planeter, skapa en egen raket eller en månlandare. Aktiviteter på kalaset kan inkludera en ”månpromenad” (där barnen balanserar på en smal balansbräda eller liknande) eller en piñata formad som en stjärna eller raket. En vuxen lekledare utklädd som astronaut är en given succé!

Sagovärld

Transportera barnen till en fantasivärld av sagor och äventyr på barnkalaset. Du kan till exempel bjuda på magiska trolldrycker, karamelläpplen och muffins som ser ut som svampar. Be barnen att komma utklädda till klassiska karaktärer från sagornas värld!

På ett sagokalas behövs helt klart en sagostund! Du hittar våra tips på klassiska sagor här.

Superhjältar är är extra populärt bland barn just nu!

Superhjältar

Ett superhjälte tema är ett populärt val för många barn! Låt barnen få klä ut sig till sin favorit superhjälte med hemmagjorda superhjältemasker av färglatt papper eller köp färdiga kostymer. Kreativa exempel på snacks kan inkludera Tors hammare av en marshmallow och salta pinnar. Här har vi samlat fler tips på roligt fika till kalaset!

Bondgård

Ett bondgårdstema är perfekt för barn som älskar djur och natur! Dekorera barnkalaset med halm, trädgårdsredskap och leksaksdjur. Servera lantliga rätter som pajer, grönsaksstänger och frukt i en korg för en riktig bondgårdskänsla.

Anlita en barnvakt och få mer kvalitetstid med familjen.

Underlätta barnkalaset med hjälp av en nanny

Att anlita en nanny för att hjälpa till med barnkalaset kan vara ett utmärkt sätt att minska stressen och se till att festen blir en lyckad och minnesvärd upplevelse för både dig och ditt barn. En nanny kan hjälpa till med allt från att hålla i aktiviteter och att hjälpa till med dekorationer, till att övervaka barnen och se till att de har kul. Med en nanny som tar hand om detaljerna kan du koppla av och njuta av festen tillsammans med ditt barn!

Vi löser vardagspusslet åt dig. Läs mer här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En nanny som hela familjen trivs med

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta