2023-04-11

Sara Wångmar på myNanny

En guide med inspiration till barnkalas dekorationer

Ett barnkalas är inte komplett utan rätt dekorationer, men med så många olika valmöjligheter kan det vara svårt att veta var man ska börja. Låt oss hjälpa dig genom att ge dig inspiration för att hitta de perfekta kalasdekorationer till ditt nästa barnkalas!

Få mer tid tillsammans med hjälp av en nanny!

Man kan köpa sifferballonger i en mängd olika storlekar.

Ballonger med siffror

Sifferballonger är en modern klassiker för barnkalas. Du kan välja ballonger i olika färger och storlekar, och kombinera dem för att matcha födelsedagsbarnets ålder. Detta är en enkel men personlig detalj som dessutom är Instagram-vänlig!

Vem lyckas slå sönder piñatan?

Piñatas

En annan populär dekoration till barnkalas är piñatas. Piñatas är kul för både barn och vuxna och kan fyllas med godis eller små leksaker. Du kan välja en pinata som passar temat för ditt barnkalas eller välja en i en färg som matchar dina andra dekorationer.

Knepigt att få ihop vardagslivet?

Sara på myNanny här! Vi matchar er med en pålitlig barnvakt som underlättar er vardag.

Mer om myNanny

Girlanger

Girlanger kan man enkelt göra själv med papper och snöre. Du kan köpa dekorativt papper i olika mönster för att göra girlangen mer personlig. Ett tips är att klippa ut eller rita bokstäver på girlangen för att bilda ett ord eller en fras – såsom “Grattis” följt av barnets namn.

Fikan blir genast roligare när man har piffiga glas!

Mat och dukning

Mat är en viktig del av ett barnkalas och det finns många roliga och kreativa sätt att servera mat på. En idé är att göra en buffé med olika typer av fika och sötsaker såsom popcorn, kakor och godis. Du kan också göra en tårta eller cupcakes med en dekoration som matchar temat för ditt kalas. Vi har samlat våra bästa tips på fika här om du behöver lite inspiration!

Vad du serverar maten på kan också vara en dekoration i sig självt. Välj gärna färgglada tallrikar och glas som med roliga sugrör.

Inget kalas utan ballonger!

Ballonger

Ballonger fyllda med glitter och paljetter är ett annat sätt att addera extra feststämning på ditt barnkalas. Hänga upp ballongerna i taket eller använd de som bordsdekorationer.

Sätt på musik och låt barnen få ha kul med pom-poms!

Pom-poms

Pom-poms är en rolig och interaktiv dekoration till barnkalas. Utöver att barnen kan dansa runt med dem, fungerar de utmärkt som dekorationer att hänga upp runt om i huset.

Ett utomhuskalas är perfekt under våren och sommaren.

Ha barnkalaset utomhus

Om du har möjlighet att ha ditt barnkalas utomhus är det också en annorlunda idé. Att ha kalaset utomhus ger barnen mer utrymme att leka och busa – här hittar du tips på roliga utomhuslekar. För att skapa en riktigt mysig och festlig stämning kan du även dekorera med ljusslingor, tält eller picknickbord.

Ett roligare kalas med en nanny.

Få mer kvalitetstid tillsammans med myNanny

Oavsett om det handlar om att planera ett barnkalas eller att ta en paus från det dagliga stressiga schemat, kan våra utbildade barnvakter hjälpa dig. Våra barnvakter ser till att du kan njuta av tiden med ditt barn utan några distraktioner eller måsten.

Vi löser livspusslet åt dig – läs mer om våra professionella nannies här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En barnvakt som gör familjelivet lättare!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta