2022-10-06

Sara Wångmar på myNanny

Så talar du med din partner om att skaffa en professionell nanny

Så talar du med din partner om att skaffa nanny

Barn är helt underbara, men många föräldrar upplever att det är svårt att hinna få ihop livspusslet. Relationer, karriär och den egna hälsan är saker som ofta prioriteras bort när tiden inte räcker till. För de flesta är en riktigt bra nanny en fantastisk lösning för att få ihop vardagspusslet.Men vad gör du om du känner att din partner känner sig osäker kring barnpassning? Lugn, i den här guiden hjälper vi dig med det!

Få trygg och rolig barnpassning med en personlig barnvakt. Hitta er nanny här!

Saga 3,5 år och hennes barnvakt Johanna fann varandra via myNanny och klickade direkt!

Det kan finnas många anledningar till att man inte är säker på om man är redo för barnpassning. För att bemöta oron på bästa sätt är det viktigt att först reda ut varför din partner tvekar – det finns många fördelar med barnpassning som ni kanske inte ens tänkt på innan! 

Att ha en nanny som avlastar bidrar både till ökad livskvalitet och bättre möjligheter till en god relation med barnen. Dessutom har forskningsrapporter visat att barnpassning kan vara en viktig faktor för att skapa mer jämställda relationer.

Att få hjälp med hämtning på förskolan är något många föräldrar inte ens trodde var möjligt!

Tre vanliga frågor om barnpassning – så här svarar du 

”Kan vi lämna bort våra barn till någon vi inte känner helt?”
Det är fullt förståeligt att både du och din partner vill kunna lita på er barnvakt. Det är trots allt den person som ska ta hand om det finaste ni har. 

I rädsla för att anlita någon utomstående väljer en del familjer att låta någon de redan känner passa deras barn. Det kan till exempel vara grannens barn eller en släkting. Det är dock viktigt att komma ihåg att även om ni känner någon väl, så betyder inte det nödvändigtvis att personen ifråga är en trygg barnvakt.

Vill du testa att ha en nanny?

Sara på myNanny här! Kontakta oss och få ett gratis prisförslag på våra utbildade och noggrant utvalda barnvakter.

Mer om myNanny

En stor anledning till att tusentals familjer väljer att ta hjälp av myNanny är att de får en professionell barnvakt som de kan lita på. Alla barnvakter hos myNanny genomgår branschens sannolikt mest gedigna bakgrundskontroller, utbildas i HLR för barn, har försäkring och framför allt – utbildning i hur barnpassningen blir så trygg och rolig som möjligt!

Är din partner fortfarande inte övertygad? Många upplever det lättare att börja med en nanny medan de fortfarande är hemma. Börja med att spendera små stunder tillsammans med barnvakten, där ni är med i bakgrunden. På så sätt kan ni själva försäkra er om att det fungerar bra innan ni lämnar barnet och er nanny ensamma med varandra.

Våra barnvakter älskar vad de gör. Enligt nannyn Johanna är att vara barnvakt världens roligaste extrajobb!

“Vill vi inte ha all tid med barnen själva?”
Det är naturligt att vilja spendera all sin tid med sitt barn, särskilt som nybliven förälder. Men hur kvalitativ blir egentligen tiden om ni är trötta och stressade? 

Med hjälp av en barnvakt kan ni exempelvis få hjälp med hämtning från förskolan. Det innebär att du och din partner slipper stressa och kan asvluta arbetsdagen i lugn och ro. Dessutom får ni komma hem till ett barn som haft en härlig stund tillsammans med sin nanny. De kanske har roat sig på lekplatsen, ätit kvällsmat och hunnit ta sig ett skönt bad. När alla måsten redan är avklarade finns det gott om utrymme för riktig kvalitetstid, där ni som familj kan fokusera på att njuta av kvällen tillsammans.

En barnvakt hos myNanny är inte bara en investering i barnpassning utan även i ert gemensamma familjeliv.

”Är det inte dyrt med en nanny?”
Tack vare RUT-avdraget behöver det inte vara dyrare att få en trygg och utbildad nanny. Att få hjälp med exempelvis hämtning på förskolan någon gång i veckan gör stor skillnad i vardagen, samtidigt som kostnaden är något som de allra flesta familjer har råd med. Att anlita en nanny blir därmed inte bara en investering i ert barn utan även i er hälsa, relation och karriär. 

Våra nannys är inte bara påhittiga och fulla av lek, de är även väldigt trygga och utbildade i HLR.

Bonustips – Gör beslutet mindre för din partner: föreslå att ni testar en prova-på-träff!

Nyckeln är att göra beslutet så litet som möjligt för din partner. Du behöver faktiskt inte övertyga din partner om att ni ska ha barnpassning långsiktigt. Föreslå istället att ni träffar en av våra barnvakter för en prova-på-träff hemma hos er. 

Under träffen kan ert barn få leka med sin nanny, samtidigt som ni ställer frågor och berättar om er familjs rutiner. Oroa dig inte – när din partner väl träffar en av våra duktiga barnvakter kommer det att kännas helt naturligt att fortsätta! 

Lös livspusslet — kontakta oss och kom igång snabbt och enkelt!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: Att hjälpa er hitta en riktigt bra barnvakt!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta