Sandra Sahlen

Uppdaterad 2022-09-01

Familjen Granath-Johnsson löste livspusslet – med barnvaktstjänsten

Anna, Mathias och dottern Stella, två och ett halvt år, bor utanför Åhus. Innan de upptäckte myNanny hade de tänkt att möjligheten till trygg barnpassning inte fanns för dem – särskilt inte utanför storstäderna. Familjen har bara mormor och morfar i närheten och vill inte belasta dem för mycket.

Men känslan av att behöva avlastning för att få ihop vardagen fanns där. Både Anna och Mathias kan behöva jobba över och vill ibland bara få tid till att rå om varandra. Då är både hjälp med exempelvis hämtning och en trygg barnvakt vid behov guld värt.

Hitta en trygg barnvakt i ditt område här

Inspirationen kom från programledaren och reportern Jessica Almenäs, som också har fått hjälp av sin barnvakt Frida från myNanny

Hittade lösningen på vardagspusslet via Jessica Almenäs
När Stella var lite mer än ett år såg mamma Anna på Instagram att Jessica Almenäs använde myNanny till barnpassning. På hemsidan kunde hon läsa att företaget faktiskt fanns i hela landet och kunde hjälpa till med allt från hämtning på förskolan till avlastning vid behov. Hon bestämde sig för att ta kontakt.

– Kontakten med myNanny var väldigt smidig och professionell. Jag har alltid tänkt att man måste bo i en storstad för att kunna få den här hjälpen. När det visade sig att det gick att få där vi bor också gick det snabbt att hitta rätt lösning för oss, berättar Anna.

Genom ett kort samtal togs familjens behov, krav och önskemål fram för att hitta rätt barnvakt. Bara dagar efter samtalet kom barnvakten Maya och hälsade på familjen och sedan dess har samarbetet rullat på.

– Det fungerar otroligt bra! Vår barnvakt Maya är dessutom väldigt bra på engelska och pratar även engelska med Stella och det tycker vi är kul. Vi har en pekbok med både svenska och engelska ord och vi ser det som ett plus att på ett naturligt sätt få in ett till språk i Stellas vardag, säger Anna.

Hitta en barnvakt som passar just er familj – få ett gratis prisförslag här!

Stella tillsammans med pappa Mathias

Avlastning vid oväntade tillfällen
Familjen Granath-Johnsson berättar att de fått hjälp av Maya vid många olika tillfällen. Som när källaren skulle rensas ut och de kände att behövde någon som kunde ge Stella full uppmärksamhet. Eller när förskolan slutade innan semestern börjat och Stella hade en dag på stranden med Maya.

– Det är en av hennes bästa sommardagar, säger Anna och ler.

Läs mer: Rolig barnpassning med en trygg, personligt utvald barnvakt från myNanny

Vad kostar en personlig barnvakt?

Svara på några snabba frågor och se ditt pris för en trygg och rolig barnvakt från myNanny

Enkelt, tryggt och prisvärt
Anna och Mathias berättar att lösningen är väldigt prisvärd och med RUT-avdraget som sker per automatik är det en liten utgift i relation till vad familjen får hjälp med. Dessutom är det mycket bättre för barnvakten än andra alternativ, då Maya har en trygg anställning via myNanny.

– Jag tror att om fler visste vilken liten kostnad det innebär skulle fler ta in den här hjälpen, säger Anna.

Genom myNanny får man en kontaktperson som efter varje passningstillfälle stämmer av med både familj och barnvakt hur det har gått. En annan trygghet som är viktig för familjen är att barnvakten är bakgrundskontrollerad, certifierad i HLR för barn och olycksfallsutbildad. De vet att Stella är i goda händer.

Avslutningsvis berättar familjen Granath-Johnsson att det som var avgörande för dem var flexibiliteten, att tjänsten är trygg och smidig samt att det gick att hitta en riktigt bra barnvakt nära dem. Och självklart att det känns bra att Stella är den som tycker att det är allra bäst – hon älskar när Maya kommer bara till just henne för att leka och hitta på roliga saker!

Lös vardagspusslet med trygg och rolig barnpassning från myNanny: Kontakta oss nu för en prova-på-träff!

Kolla in filmen nedan: Jennie Jungbeck om sin barnpassning från myNanny