2023-02-23

Sara Wångmar på myNanny

Avslutningspresent till förskolan – tips på hur du tackar pedagogerna på bästa sätt!

Avslutningen av förskoleåret är en viktig tid för barnen, föräldrarna och så klart deras lärare. En avslutningspresent är ett omtänksamt sätt att visa uppskattning för det viktiga arbete pedagogerna utför varje dag. Men vad ger man för presenter till pedagoger egentligen? Här är en lista på 12 bra tips på presenter till förskolelärare – som de garanterat kommer att uppskatta!

Läs mer om vår trygga och säkra barnvakter!

Växter är alltid en uppskattad avslutningspresent.

En fin växt

Snittblommor är en klassisk avslutningspresent till lärare, men varför inte ge bort en krukväxt eller en samling fröer istället? Till sommarlovet kan exempelvis en jordgubbsplanta vara passande och till jullovet kan ni exempelvis ge bort en pampig amaryllis!

Extra roligt är det om barnet har varit med och odlat växten själv! Då blir det en riktigt personlig gest som definitivt kommer att uppskattas av de allra flesta lärare.

Handkräm

Förskolepersonal spenderar mycket tid med att tvätta händerna, vilket ofta gör att de får torr hud. Genom att ge dem en lyxig handkräm kan du visa att du bryr dig om deras välbefinnande. Välj en fuktgivande och näringsrik handkräm med en doft som de kan uppskatta!

Personligt kort

Be ditt barn att pyssla ihop ett eget litet fint kort. Kanske kan de rita eller måla en fin bild och skriva en liten hälsning på kortet? Detta kommer att ge en känsla av att barnen är delaktiga och verkligen vill visa sin tacksamhet för allt som förskolepersonalen gör för dem. Det är också ett sätt att uppmuntra barnens kreativitet och uttryck.

Tips! Om barnen tycker det är riktigt kul att måla kan ni göra en personlig tavla. Det blir en perfekt present som förskolepedagogen kan hänga upp i personalrummet.

Svårt att lösa livspusslet?

Sara på myNanny här! Vi matchar er med en pålitlig och trygg barnvakt som hjälper er få ett harmoniskt familjeliv.

Mer om myNanny

Trädgårdsdekoration

En annan uppskattad avslutsningspresent är en fin dekoration som de kan ställa i sin trädgård – det kan till exempel vara fågelbad eller dekorativ glaskonst för rabatten.

Presentkorg med godsaker

Fyll en presentkorg med godis, drycker eller andra godsaker som lärarna kan njuta av under en ledig kväll. Ett bra förslag är en delikatesslåda med exempelvis några goda ostar, marmelad och olika sorters kex.

Hembakade kakor

Hembakade kakor är en riktigt bra present som sprider värme och glädje till pedagogerna på förskolan. Att ta sig tid att baka hemlagat visar både omsorg och uppskattning. Lägg kakorna i en fin presentförpackning eller enkelt inslaget med en personlig hälsning.

Avslutningspresenten blir genast mer personligt när barnen får bidra.

Gåvobevis till en välgörenhet

Ett gåvobevis till en välgörenhet är ett hederligt förslag på en present till förskoleläraren. Inte bara är det en perfekt gåva om du inte vet vad du ska ge bort, utan det är även något som kommer att göra gott i världen.

Personlig tacksamhetsbok

Låt eleverna och deras föräldrar skriva personliga brev eller meddelanden till lärarna där de uttrycker sin tacksamhet. Samla allt i en tacksamhetsbok som barnen får dekorera!!

Minnesvärd bild på klassen

Ge lärarna en fotoram med en bild på hela klassen – en minnesvärd avslutningspresent som passar perfekt till skrivbordet!

Kom ihåg att det är tanken som räknas!

De flesta förskolepedagoger förväntar sig inte några storslagna presenter, och definitivt inte något som bryter banken. Men det hindrar inte oss från att vilja visa lite extra uppskattning för de pedagoger som verkligen gör så mycket för våra barn.

Ett presentkort

Ibland kan det vara svårt att veta precis vad lärarna tycker om. Då kan ett bra förslag vara att ge lärarna ett presentkort till en lokal butik eller restaurang där de själva kan få välja vad de vill!

Doftljus

Doftljus brukar vara en riktigt uppskattad present bland pedagoger, som inte behöver kosta särskilt mycket. En del doftljus kan ha några fina ord på framsidan såsom ”Världens bästa lärare” eller något enklare som bara ”Tack!”. 

Vi kan hjälpa dig med en barnvakt – både under lov och på förskoleterminerna.

Unna dig själv med barnpassning

När förskoleåret slutar kan det vara svårt att få ihop livspusslet. Vårt mål är därför att ge föräldrar den bästa möjliga upplevelsen när det gäller att hitta en tillförlitlig och kvalificerad barnvakt. Kontakta oss idag så hittar vi den perfekta barnvakten för din familj!

Hitta en nanny nära dig – kontakta oss här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En noggrant utvald barnvakt för just er

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta