Sara Wångmar på myNanny

2023-02-08

Saker att göra med barn i Stockholm – de roligaste aktiviteterna för hela familjen

Stockholm är en fantastisk stad att upptäcka tillsammans med både stora och små barn. Det finns många roliga aktiviteter för barn att välja mellan, oavsett om man är ute efter kulturella upplevelser, utomhusaktiviteter eller spännande äventyr. Här är våra bästa tips på saker man kan göra med barn i Stockholm!

Få mer kvalitetstid med barnen med en personlig barnvakt – Läs mer här!

Låt barnen få klappa djur på Skansen!

7 saker att göra i Stockholm med barn

Upplev idylliska Djurgården och Gröna Lund

Djurgården är en av Stockholms mest populära utflyktsmål och här finns många aktiviteter för barn året runt. Ett tips är att besöka Skansen som är Nordens äldsta friluftsmuseum. Där ni kan se hur människor levde förr i tiden och även se djur från hela världen. Ni kan även passa på att besöka Gröna Lund som är ett av Nordens äldsta tivoli. Gröna Lund erbjuder många spännande karuseller och andra åkattraktioner för hela familjen!

Vad kostar en personlig barnvakt?

Svara på några snabba frågor och se ditt pris för en trygg och rolig barnvakt från myNanny

Utforska Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet är ett av Stockholms mest populära museer, vilket gör det till en utmärkt utflykt för hela familjen. Museet har många interaktiva utställningar och aktiviteter där man kan lära sig om djur, mineraler och växter.

En pittoresk båttur är ett måste att göra med barn i Stockholm.

Ta en båttur på Stockholms vatten

Stockholm är känt för sina vatten och det finns många härliga aktiviteter för barn på havet. Ta en mysig båttur och se staden från ett annat perspektiv. Man kan välja mellan många olika rutter och se sevärdheter såsom Gamla stan, Vaxholm och Skeppsholmen.

Besök Junibacken

Junibacken är ett lärorikt lekland i centrala Stockholm, fyllt av sagolika aktiviteter för barn. Junibacken är inspirerat av Astrid Lindgrens berättelser och här kan man träffa på folkkära karaktärer som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga!

Upptäck Vasamuseet med barnen

Vasa Museet är ett annat ställe som lämpar sig att besöka med barn året runt. På detta ikoniska marinmuseum beläget i centrala Stockholm kan man se det återuppbyggda skeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa 1628. Museet har också många interaktiva utställningar och lärorika aktiviteter om livet ombord på ett skepp. Det är ett perfekt sätt för hela familjen att lära sig om Sveriges marina historia!

På Tom Tits får barnen prova på att göra vetenskapliga experiment.

Experimentera på Tom Tits

Tom Tits Experiment är ett interaktivt vetenskapscenter för hela familjen, beläget i Södertälje utanför Stockholm. Här finns det många spännande och interaktiva utställningar och experiment, där man kan lära sig om teknik, naturvetenskap och matematik på ett roligt och engagerande sätt. 

Det finns också många olika aktiviteter och workshops för barnen att delta i – såsom robotbygge och elektronikverkstad. Med över 250 olika experiment är det lätt att tillbringa en hel dag på Tom Tits Experiment och lära sig något nytt tillsammans med barnen!

Upplev rymden på Cosmonova

Cosmonova är en av Stockholms mest populära planetarium, beläget på Naturhistoriska riksmuseet. Här visas en mängd olika filmer och presentationer på en gigantisk bioduk, där man kan uppleva en mängd olika ämnen från rymden. Utforska exoplaneter, svarta hål och följ universums utveckling. De guidade turerna är lämpliga för alla åldrar och det finns även speciella visningar för barn.

Här hittar du fler tips på saker att göra med barn i Stockholm!

Vi löser livspusslet åt dig oavsett om du behöver barnpassning i Stockholm eller en annan stad.

Trygg och lekfull barnpassning i Stockholm

Det är inte alltid lätt att få ihop livspusslet. Därför erbjuder vi lekfulla och kreativa nannies som kan hitta på och följa med på massor av roliga aktiviteter för barn – såsom att planera utflykter, göra kreativa projekt och spela spel. På så sätt får du som förälder den avlastningen du behöver, samtidigt som ditt barn får en riktigt rolig stund tillsammans med sin barnvakt!

Få en trygg och säker barnvakt – kontakta oss för ett gratis prisförslag!