Sara Wångmar på myNanny

2023-02-08

Topplistan på 14 på roliga saker att göra med barn i Stockholm

Stockholm är en fantastisk stad att upptäcka tillsammans med både stora och små barn. Det finns många roliga aktiviteter för barn att välja mellan, oavsett om man är ute efter kulturella upplevelser, utomhusaktiviteter eller spännande äventyr. Här är våra bästa tips på saker att göra med barn i Stockholm!

Få mer kvalitetstid med barnen med en personlig barnvakt – läs mer här!

Låt barnen få klappa djur på Skansen!

Vad kan man göra med barn i Stockholm?

Med sina många parker, lekplatser och unika barnvänliga restauranger finns det aktiviteter för barn i alla åldrar i Stockholm, vilket gör staden till en fantastisk destination för familjer att utforska och skapa minnen tillsammans. Det finns gott om saker att göra med barn i Stockholm, låt oss ta en titt på några förslag!

Ät ute på en rolig restaurang

Stockholm har många restauranger som är speciellt inriktade på att vara familjevänliga – här hittar du våra 14 bästa tips. Det finns bland annat ställen med lekrum, barnmenyer och roliga aktiviteter för barn. Att gå ut och äta på en rolig och barnvänlig restaurang kan vara en trevlig upplevelse för hela familjen!

Upplev idylliska Djurgården och Gröna Lund

Djurgården är en av Stockholms mest populära utflyktsmål och här finns många aktiviteter för barn året runt. Ett tips är att besöka Skansen som är Nordens äldsta friluftsmuseum. Där ni kan se hur människor levde förr i tiden och även se djur från hela världen. Ni kan även passa på att besöka Gröna Lund som är ett av Nordens äldsta tivoli. Gröna Lund erbjuder många spännande karuseller och andra åkattraktioner för hela familjen!

Gå på teater

Stockholm erbjuder ett brett utbud av teaterföreställningar för barn i olika åldrar. Läs våra bästa tips här! Det kan vara en spännande och underhållande upplevelse att gå och se en barnvänlig teaterföreställning tillsammans.

Vad kostar en personlig barnvakt?

Svara på några snabba frågor och se ditt pris för en trygg och rolig barnvakt från myNanny

Åk tillbaka i tiden på Bryggartäppan

Detta är en lekpark som visar hur det såg ut på Södermalm på 1800-talet. Parken har klätterställningar, gungor, rutschkanor och sandlådor som är perfekta för barn att leka och utforska.

Prova att spela boule

Boulebar är en rolig och familjevänlig plats där barnen kan lära sig och spela boule. Det är en trevlig aktivitet som hela familjen kan delta i och det finns även mat och dryck att njuta av.

Klappa djur på Augustendal

På 4 H-gården Augustendal kan barnen lära sig om olika djur. De kan mata getterna, klappa kaniner och hästar samt delta i olika pedagogiska aktiviteter som erbjuds!

Utforska Stockholms många museum

Naturhistoriska riksmuseet är ett av Stockholms mest populära museer, vilket gör det till en utmärkt utflykt för alla familjemedlemmar. Museet har många interaktiva utställningar och aktiviteter där man kan lära sig om djur, mineraler och växter. Sedan finns det även Tekniska Museet som är perfekt för nyfikna barn!

En pittoresk båttur är ett måste att göra med barn i Stockholm.

Ta en båttur på Stockholms vatten

Stockholm är känt för sina vatten och det finns många härliga aktiviteter för barn på havet. Ta en mysig båttur och se staden från ett annat perspektiv. Man kan välja mellan många olika rutter och se sevärdheter såsom Gamla stan, Vaxholm och Skeppsholmen.

Besök Junibacken

Junibacken är ett lärorikt lekland i Stockholm som är fyllt av sagolika aktiviteter för barn. Junibacken är inspirerat av Astrid Lindgrens berättelser och här kan man bland annat träffa på folkkära karaktärer som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga!

Upptäck Vasamuseet med barnen

Vasa Museet är ett annat ställe som lämpar sig att besöka med barn året runt. På detta ikoniska marinmuseum beläget i centrala Stockholm kan man se det återuppbyggda skeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa år 1628.

Museet har också många interaktiva utställningar och lärorika aktiviteter om livet ombord på ett skepp. Det är ett perfekt sätt för hela familjen att lära sig om Sveriges marina historia!

På Tom Tits får barnen prova på att göra vetenskapliga experiment.

Experimentera på Tom Tits

Tom Tits Experiment är ett interaktivt vetenskapscenter för hela familjen, beläget i Södertälje utanför Stockholm. Här finns det många roliga aktiviteter för barn. Till exempel finns det både spännande och interaktiva utställningar och experiment, där man kan lära sig om teknik, naturvetenskap och matematik på ett roligt och engagerande sätt. 

Det finns också många olika workshops och andra aktiviteter för barn att delta i – såsom robotbygge och elektronikverkstad. Med över 250 olika experiment är det lätt att tillbringa en hel dag på Tom Tits Experiment och lära sig något nytt tillsammans med barnen!

Bada på Långholmen

I Långholmen hittar du Långholmsbadet med möjligheter till bad, naturpromenader och picknick i en vacker miljö. Barnen kan njuta av att springa runt och leka på de vidsträckta gräsmattorna.

Besök paviljongerna i Hagaparken

Hagaparken i Solna är en vacker och stor park med fantastiska grönområden, sjöar och vackra trädgårdar. Här kan barnen njuta av att cykla, sparka boll, ha picknick och utforska de många lekplatserna.

Upplev rymden på Cosmonova

Cosmonova är en av Stockholms mest populära planetarium, beläget på Naturhistoriska riksmuseet. Här visas en mängd olika filmer och presentationer på en gigantisk bioduk, där man kan uppleva en mängd olika ämnen från rymden. Utforska exoplaneter, svarta hål och följ universums utveckling. De guidade turerna är lämpliga för alla åldrar och det finns även speciella visningar för barn.

Vi löser livspusslet åt dig oavsett om du behöver barnpassning i Stockholm eller en annan stad.

Trygg och lekfull barnpassning i Stockholm

Det är inte alltid lätt att få ihop livspusslet. Därför erbjuder vi lekfulla och kreativa nannies som kan hitta på och följa med på massor av roliga aktiviteter för barn – såsom att planera utflykter, göra kreativa projekt och spela spel. På så sätt får du som förälder den avlastningen du behöver, samtidigt som ditt barn får en riktigt rolig stund tillsammans med sin barnvakt!

Få en trygg och säker barnvakt – kontakta oss så berättar vi mer!