Sara Wångmar på myNanny

2023-04-12

Vår guide till barnvänliga restauranger i Stockholm – 14 urgoda tips!

Stockholm är en stad full av fantastiska matställen, men att hitta en restaurang som passar både stora och små kan ibland vara en utmaning. Här är vår lista på 14 restauranger i Stockholm som passar perfekt för barn!

Vi finns i hela Stockholm – läs om hur myNanny kan hjälpa er!

Det finns gott om barnvänliga restauranger i Stockholm.

1. Teatern i Ringen

Teatern i Ringen är en modern och familjevänlig samling av restauranger som ligger i Ringen Centrum på Södermalm. Restaurangerna på Teatern serverar god mat med menyer som inkluderar allt från klassisk husman till internationella favoriter. 

Trygg och rolig barnpassning med en personlig barnvakt från myNanny

Lös livspusslet – börja med en prova-på-träff!

2. Dirty Coco

Dirty Coco är ett drömmigt barnvänligt café i Stockholm där allt är rosa och hela taket är täckt med blommor. Menyn inkluderar allt från sallader till unika efterrätter – ett måste för hela familjen!

3. Långbro Värdshus

På Långbro Värdshus kan hela familjen njuta av riktigt god mat, serverad av stjärnkocken Fredrik Eriksson. Restaurangen erbjuder både en bra barnmeny och varmrätter som går att få i mindre portioner till de äldre barnen.

Vem kan säga nej till en riktigt smaskig pizza?

4. Eataly

Eataly är en italiensk restaurang som ligger på Biblioteksgatan i centrala Stockholm. Restaurangen serverar italiensk barnvänlig mat såsom pizza, pasta, risotto och mycket mer. Eataly extra speciellt är deras vackra La Piazza rum, som är konverterat från en gammal biosalong!

5. Lilys Burger

På Lilys Burger välkomnas du av en lekfull och färgglad atmosfär som barnen kommer att älska. Och självklart, det viktigaste av allt, erbjuder de riktigt goda hamburgare!

6. TGI Fridays

TGI Fridays är en amerikansk restaurang som finns på två platser i Stockholm – Gamla Stan och Kungsträdgården. Deras barnvänliga meny har allt från hamburgare och ribs till fajitas och sallader. 

Att äta ute på restaurang är en mysig aktivitet att göra tillsammans som familj.

7. Vapiano

Vapiano är en barnvänlig italiensk restaurang som serverar pasta, pizza, sallader och andra italienska favoriter. Det som gör Vapiano till en utmärkt plats för barn är deras roliga koncept – att man individuellt beställer rätterna på deras olika stationer för pasta, pizza och massa annat gott. 

8. Koh Phangan

Koh Phangan kommer definitivt att bli ett av barnens favoritställe framöver. Förutom riktigt god mat har även palmer, färgglada lampor och tropiska ljudeffekter!

9. Sjöpaviljongen

Sjöpaviljongen är en restaurang i skärgårdsmiljö som ligger vid Tranebergs strand. Restaurangen har en stor terrass med en vacker utsikt över Stockholm. Här kan du och din familj njuta av god mat och en mysig atmosfär.

Varför inte prova något nytt nästa gång du äter ute med ditt barn?

10. Zócalo

Zócalo är en mexikansk restaurang som finns på fem platser i Stockholm. Restaurangen erbjuder fräsch mexikansk mat där barnen kan prova tacos, burritos och andra mexikanska rätter.

11. Herrängens Gård

Herrängens Gård har funnits sedan 1700-talet i Älvsjö. På deras idylliska bistrocafé kan ni äta lyxiga mackor och prova på deras hembakade bakverk. Gården har även barnvänliga aktiviteter såsom loppis, utställningar och grillkvällar.

Många mysiga cafeér i Stockholm erbjuder både maträtter och fika.

12. Gamla Orangeriet

Gamla Orangeriet ligger i Bergianska trädgården i Stockholm och är en restaurang som serverar utsökt mat i en pittoresk miljö. Deras restaurang och café har både barnvänliga rätter och ett brett utbud av bakverk.

13. Pinchos

Pinchos är en tapasrestaurang med cirkustema där barnen själv kan beställa små rätter från en app. Ett roligt koncept som de definitivt kommer älska!

14. Astrids

Astrids i Ängby är en utmärkt restaurang för hela familjen. Här finns en riktigt god barnmeny och lekrum där barnen kan leka i väntan på maten.

Alla barnvakter hos myNanny är utbildade och certifierade.

Få mer tid till familjen med en nanny

Vi hjälper dig att få mer tid i kalendern till kvalitetstid med ditt barn. Att anlita en barnvakt kan exempelvis ge dig möjligheten att njuta av en mysig middag med dina barn på restaurang – utan att behöva oroa sig för eventuell oro eller stress. Våra certifierade barnvakter kan hjälpa dig vart du än bor i Stockholm!

Lös livspusslet med en nanny – läs mer här!