2024-02-22

Sara Wångmar på myNanny

Ultimata listan på 500+ barnnamn

Att hitta ett namn till bebisen i magen kan vara en djungel och svårare än vad man tror. Vill du ha inspiration och förslag på barnnamn? Läs vår lista med olika teman, med totalt över 500 förslag på fina barnnamn.

Få en trygg barnvakt här

barn med bubblor barnnamn
Få inspiration i våra listor.

Sveriges populäraste barnnamn år 2023

I denna lista kan du läsa vilka 20 barnnamn som var vanligast för flickor och pojkar för året 2023. Genom att tjuvkika i tabellen nedan kan vi se att Elsa var det populäraste namnet bland flickor och att Noah tog förstaplatsen bland pojknamnen. Du kan även läsa språkforskares prognoser om vilka barnnamn som kan bli trendiga i framtiden.

Statistiken är framställd av Skatteverket och visar vilka barnnamn som är mest populära i landet men också i de olika länen. I vår lista ser du även hur många barn som fick vilket namn.

1👧 Elsa👦 Noah
2👧 Vera👦 Hugo
3👧 Alma👦 William
4👧 Alice👦 Liam
5👧 Selma👦 Nils

150 förslag på gamla namn

Att leta efter inspiration för fina barnnamn bland äldre generationer har blivit allt vanligare. De kommande åren spås barnnamn från 20-, 30- och 40-talet bli populära igen. Hämta inspiration från den här listan på 150 gamla barnnamn. 

👧 Agda👦 Abraham
👧 Gullvor👦 Ivar
👧 Evy👦 Folke
👧 Frida👦 Julius
👧 Ingegerd👦 Otto
👧 Kerstin👦 Sten
👧 Lillemor👦 Valter
👧 Viveka👦 Ture
👧 Sigrid👦 Lennart
👧 Ofelia👦 Ingvar

Hitta balans i familjelivet!

Sara på myNanny här! Vi matchar er med en trygg barnvakt som underlättar vardagen.

Mer om myNanny

100 populära barnnamn för flickor år 2023

De tre vanligaste namnen för flickor år 2023 var Elsa, Vera och Alma. Tvåstaviga namn som slutar på A är populära i listan, men i framtiden kan namn som Kerstin och Elisabeth bli trendiga igen. Läs listan för att se Sveriges vanligaste barnnamn för flickor år 2023. 

1👧 Elsa
2👧 Vera
3👧 Alma
4👧 Selma
5👧 Alice
6👧 Signe
7👧 Ellie
8👧 Olivia
9👧 Astrid
10👧 Ella

125 förslag på unika barnnamn 

Letar du efter ovanliga barnnamn? Då är du inte ensam. Idag är det vanligt att blivande föräldrar gärna vill ge sitt barn ett namn som är könsneutralt och som funkar internationellt, i dagens globaliserade värld.

I denna lista kan du få förslag på 125 unika barnnamn för både pojkar och flickor. I listan finns även 25 förslag på fina barnnamn som är unisex, det vill säga namn som passar oavsett könstillhörighet.

👧 Celia👦 Amadeus
👧 Hailie👦 Damian
👧 Junis👦 Nilo
👧 Luna👦 Severus
👧 Valentina👦 Vidar

De 50 vanligaste barnnamnen år 2022

För den som vill ha inspiration och letar efter namn som passar sin bebis – titta på denna lista med populära namn i Sverige år 2022. I listan rankar vi de femtio vanligaste namnen för året.

1👧Astrid👦 William
2👧 Maja👦 Liam
3👧 Alma👦 Noah
4👧 Vera👦 Hugo
5👧 Freja👦 Oliver

Sveriges vanligaste pojknamn år 2023

För den som vill ha inspiration på fina barnnamn för pojkar går det att läsa listan på de 100 barnnamn som var vanligast år 2023. I topp tre låg Noah, Hugo och William – korta, tvåstaviga namn som kan bli utbytta mot trestaviga namn enligt framtida prognoser. 

1👦 Noah
2👦 Hugo
3👦 William
4👦 Liam
5👦 Nils
6👦 Elias
7👦 Oliver
8👦 Adam
9👦 August
10👦 Sam

Få en lugn tillvaro med en barnvakt

Ibland är det svårt att få ihop livspusslet. Få mer andrum i vardagen och mer tid för din egen återhämtning, genom att välja en säker barnvakt från myNanny. Alla våra barnvakter är certifierade och noggrant utvalda för att hjälpa dig att få en lugnare vardag. 

Skaffa en barnvakt från myNanny

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En barnvakt som gör ert familjeliv enklare!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta