Publicerad 2022-04-12

Malin Hellberg på myNanny

5 oväntade saker att lägga i påskägget – som barnen kommer att älska!

Snart är påskhelgen här! Barnen längtar efter att påskharen ska komma på besök och är förväntansfulla inför vad de kommer att hitta i påskägget. Funderar du på vad du ska lägga i barnens påskägg i år? Det behöver inte alltid vara godis eller prylar som barnen snabbt glömmer bort. Malin Hellberg, barnpassningsspecialist på myNanny och tvåbarnsmamma, ger fem tips på oväntade saker som kommer göra dem glatt överraskade!

Få en personligt utvald barnvakt från myNanny – läs mer här!

påskägg barn
Att överraska barnen med ett äventyr ger glädje både idag och något att se fram emot!

1. En äventyrlig upplevelse som skapar minnen

Försök klura ut om det finns någon utomhusaktivitet som du tror att ditt barn skulle tycka var extra spännande – något som barnen kommer minnas lång tid framöver! En paddlingstur med kanot för hela familjen? Övernattning i vindskydd? Eller varför inte besöka en äventyrsbana!  

Finns det något ditt barn har pratat om att de gärna skulle vilja prova? Det kan vara att köra go-cart eller att få känna pirret i magen uppe i en höghöjdsbana. Kanske döljer sig ett familjebesök till Liseberg under sommarlovet i påskägget!

Behöver ni hjälp med att få ihop påsken?

Sara på myNanny här! Ta hjälp av en utbildad nanny och få ett harmoniskt firande.

Mer om myNanny
påskägg barn påskpresent
Förläng påskäggsletandet med en riktig skattjakt!

2. Spännande detektivjobb med uppdragskort 

Det blir en spännande skattjakt! Numrerade brev innehållande uppdragskort som i slutändan leder fram till ett större påskägg gömt någonstans av påskharen. 

Barnen får följa uppmaningarna i varje brev för att komma närmare slutmålet. För äldre barn kan uppdragskorten göras svårare genom att skriva breven med kluriga gåtor.

lägga i påskägg till barn
Biljetter till en biokväll! Blir det något nytt, eller är det lika bra att köra Frost igen?

3. Mysig familjebio – hemma eller i salongen

En bioupplevelse är alltid uppskattat! Skriv ut eller pyssla enkelt egna biobiljetter av papper och lägg dem i påskägget. Barnen får sedan lämna över biljetterna när det är filmdags!

Detta är en mysig påskpresent som fungerar lika bra på biografen i stan som hemma i soffan. Klä upp er fint för en filmpremiär hemma med en egen röd matta och fixa ordentligt med snacks! Familjemys på hög nivå!  

påskägg till barnen
Ta hand om både stora och små, glöm inte gurkskivorna!

4. Lyxa till det med en spa-dag

Att gå på spa är vardagslyx som älskas av barn (och vuxna) i alla åldrar! I påskägget hittar barnen kanske badbomber eller andra enklare saker som kan användas för en spa-dag.

Sätt på lugnande musik, tänd ljus och gör smoothies. Erbjud olika behandlingar som barnen kan välja mellan, såsom massage eller ansiktsmask. Glöm inte gurkskivor till ögonen! 

Tappa upp ett bad med massor av bubblor eller passa på att använda bastun om ni har en. Slappna av och njut tillsammans!

Tips! Vill ni lyxa till det riktigt ordentligt kan ni alltid besöka ett barnvänligt spa. Vi har listat några ställen i Stockholm som välkomnar hela familjen här!

innehåll i påskägg till barn
Börja med efterrätten? Gärna (om barnen får välja)!

5. En rolig baklängesmiddag

Ge bort en knasig middag till barnen! I påskägget kan du lägga en egengjord kupong som ditt barn själv kan välja när den ska lösas in.

En baklängesmiddag är en skojig middag där ni exempelvis börjar med efterrätt och avslutar med förrätt alternativt varmrätt. 

Ett till roligt alternativ är att blanda spaghettin med lite karamellfärg och sedan äta den med händerna. Det blir en rolig och tokig middag som du och barnen kan skratta åt länge!

Hitta en professionell barnvakt här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Malin Hellberg I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En pålitlig barnvakt för just er!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta