2023-02-15

Sara Wångmar på myNanny

Påskfika barn – åtta enkla ideér för påskbak med barn i alla åldrar

Påsken närmar sig och det är en perfekt tidpunkt att ha en mysig påskfika med barnen. Det finns många enkla och roliga recept som passar perfekt för hela familjen. Här är 10 tips på påskbak med barn!

Få mer kvalitetstid med barnen i påsk med hjälp av en trygg och pålitlig barnvakt. Läs mer här!

Det finns många anledningar till att påskfika med barn!

Därför ska du påskfika med barn

Att påskfika med barn är en både rolig och lärorik aktivitet. Genom att prova nya recept och utforska okända smaker, samt att lära ut hygien, säkerhet och ansvar i köket, kan man hjälpa barnen att utvecklas och upptäcka nya intressen. Att påskbaka med barn kan alltså hjälpa till att stärka barnens färdigheter och kreativitet. Så vad vad väntar du på? Ta tillfället i akt och baka något gott tillsammans med barnen i påsk!

Svårt att få ihop familjepusslet?

Sara på myNanny här! Vi matchar er med en pålitlig barnvakt som underlättar er vardag.

Mer om myNanny

Påskkakor

Detta är en bra påskbak med barn för att introducera barnen till grunderna i bakning, som att mäta ingredienser och använda kakformar. Gör en kaksmet efter valfritt recept och stansa ut kakor i påskiga former som exempelvis små påskägg eller kaniner. Garnera med glasyr, smält vit choklad, sylt eller strössel!

Morotskakan är given favorit bland påskfika för barn!

Morotskaka

Det är inte bara påskharen som älskar morötter – en klassisk morotskaka kommer garanterat gå hem även hos barnen. En saftig morotskaka kan även vara en perfekt påskfika för dig som vill passa på att få barnen att börja tycka om grönsaker!

Piffa till muffinsen med strössel och frystorkade bär.

Muffins

När det kommer till påskfika för barn är det viktigt att välja enkla recept som barnen kan hjälpa till att baka och dekorera. Muffins är ett bra påskbak även för mindre barn. Dekorera muffinsen med frosting eller smält vit choklad och toppa med frystorkade bär i olika färger. Varför inte addera en av era påskiga småkakor som pricken över iet?

Morötter i all ära – men vem vill inte ha hemlagat påskgodis i påskägget?

Påskgodis

Funderar du på vad du ska lägga i påskägget i år? Hemmagjort påskgodis är en given succé! Chokladdoppade kycklingar eller påskharar i marsipan är exempel på godis som passar fint för barn i alla åldrar – det är även perfekta för små händer att hålla i.

Påskbak med barn behöver inte vara svårt!

Sockerkaksnäste

En enklare påskfika för barn än sockerkaka finns det knappast. Du kan snabbt och enkelt förvandla kakan till det perfekta påskbaket för barn genom att låta ditt barn fylla kakans mitt med ätbara påskägg i olika färger!

Macaroons är en påskfika för barn som garanterat kommer att imponera!

Macaroons

För dig som vill ge dig på en mer avancerad påskfika för barn är de ursöta franska bakverken macaroons ett hett tips! Varför inte ge dem en riktigt påskig prägel genom att färgsätta mandelkakan med gul karamellfärg och göra en vårpigg fyllning med citron?

Låt påskharen bjuda på en hemmalagade godsaker i år!

Chokladbollar

Detta är ett påskbak för barn som garanterat kommer göra succé – vem gillar inte kladdiga chokladbollar? Följ ert favoritrecept med forma sedan smeten till ägg istället för runda bollar. Byt ut kokosen eller pärlsockret mot färgglatt strössel för en extra påskig touch!

Det kan väl inte bli för mycket topping på påsk?

Dekorera en påskkaka

Du behöver inte göra påskfika för barn helt själv! Varför inte köpa en färdig mjuk kaka och låta barnen dekorera den? Glasyr, smält vit choklad, strössel, chokladägg eller marsipankycklingar – bara fantasin sätter gränser. Perfekt för barnen som älskar att pyssla!

myNanny har certifierande barnvakter i hela Sverige!

Lös påskens livspussel med en personlig barnvakt

En personlig barnvakt kan vara till stor hjälp för dig som förälder, inte minst under högtider som påsk. Våra trygga barnvakter tar gärna hand om dina barn så att du kan fokusera på att planera påskfirandet, handla in ingredienser till påskbaket eller bara ha lite tid för dig själv.

Våra pålitliga och kreativa barnvakter kan också hjälpa till att involvera barnen i påskaktiviteter för barn, som till exempel att påskfika eller göra påskpyssel, så att påsken blir riktigt rolig för hela familjen! 

Få en certifierad nanny – läs mer här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En trygg nanny som ni trivs med!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta