2023-09-12

Sara Wångmar på myNanny

13 Halloween-filmer för barn – den ultimata listan!

Spöken, pumpor och skrattfyllda äventyr! Halloween närmar sig, och för barn är det en tid fylld av spänning och skoj. Här har vi samlat 13 tips på Halloween-filmer som är perfekta för att sätta stämningen och sprida lite skräckblandad förtjusning. Oavsett om du letar efter lättsamma äventyr eller något lite mer spännande, har vi något för barn i alla åldrar! 

Kontakta en av våra nannies för en trygg och säker barnpassning. Läs mer här!

1. Coraline och spegelns hemlighet (2009)

Handling: Elvaåriga Coraline Jones och hennes familj har nyligen flyttat in i ett mycket gammalt och underligt hus i en ny stad. Caroline har fått lämna sina vänner bakom sig och hennes föräldrar är alltid mycket upptagna så en dag när hon uttråkat utforskar huset hittar hon en hemlig dörr. När hon låser upp och kliver in genom dörren hamnar hon i en annan värld. Den nya världen verkar vara precis som hennes liv, fast bättre! Men allt eftersom att hon upptäcker den nya världen verkar det vara något som inte står rätt till…

myNannys recension: Filmen om Coraline är en mörkare version av klassikern “Alice i Underlandet”. Med kusliga element kan denna film vara lite otäck för mindre barn så spara hellre denna till de lite äldre!

Lämplig ålder: 10+

Svenskt tal: Nej

Filmlängd: 1h 55m

2. Coco (2017)

Handling: Unge Miguel bor i Mexiko med sin familj och drömmer om att bli lika bra på att spela gitarr som sin idol. Han älskar musik över allt annat men i Miguels familj har musik varit förbjudet i generationer. Under de dödas dag bestämmer sig Miguel för att försöka övertyga familjen och ändra sin inställning men istället hamnar han i “De dödas land”. Något har blivit hemskt fel och för att ta sig tillbaka till den levande världen behöver han hjälp! 

myNannys recension: Filmen Coco är en Halloween-film som passar hela familjen. Med mycket musik och färger är den här hjärtevärmande filmen om de dödas dag perfekt för när ni vill ha en paus från de mörka och kusliga historierna!

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 45m

3. Spooky Buddies: Valpgänget och spökhunden (2011)

Handling: De fem valparna från filmserien, Air Buddies, är tillbaka ännu en gång och nu tar deras äventyr dem långt bort från stan till en mystisk herrgård med en spöklik historia. Tillsammans med några oväntade nya vänner måste de stoppa Warwick the Warlock och rädda världen från hans lömska planer.

myNannys recension: Denna film balanserar perfekt mellan en kuslig Halloween-stämning och mys. Med supersöta valpar som tillsammans måste rädda världen från en ondskefull trollkarl, är det svårt att tänka sig något bättre för en kall och ruggig höstkväll!

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 28m

4. The Nightmare Before Christmas (1993)

Handling: The Nightmare Before Christmas är en magisk och fängslande film som tar dig med på en oförglömlig resa genom två helt olika världar. Huvudkaraktären, Jack Skellington, är den fruktade pumpakunden i Halloween-staden, men han längtar efter något mer än skräck. När han råkar stöta på Julstaden öppnas en portal till en färgglad och gnistrande värld av juleglädje. Jack upptäcker vad jul är och ser hur glada människorna blir vid jul och bestämmer då sig för att Halloween-staden minsann kan göra det ännu bättre! 

myNannys recension: Med sina unika karaktärer och minnesvärda sånger är detta en film som tar dig på en resa genom en underbar och ibland lite kuslig värld. Medan den kan vara något skrämmande för de allra minsta, blir den ett perfekt avslut på Halloween-säsongen och ett bra sätt att tagga igång för julen!

Tips! Behöver du en utklädnad för bus-eller-godis? Sminka ditt barn till Jack Skellington i år! Du hittar fler kreativa idéer på Halloween-smink här.

Lämplig ålder: 11+

Svenskt tal: Nej

Filmlängd: 1h 16m

För mycket stress i vardagen?

Sara på myNanny här! Vi matchar er med en trygg och påhittig barnvakt som bidrar till ett balanserat familjeliv.

Mer om myNanny

5. Corpse Bride (2005)

Handling: Det vankas bröllop i en liten by ute på landet. I ett arrangerat giftermål förväntas unge Victor gifta sig med Victoria men när Victor springer ut i skogen för att öva på sina bröllopslöften trär han ringen på en konstig gren som sticker ur marken. Grenen visar sig inte alls vara en gren utan handen på Emily. Han har råkat fria till ett lik i bröllopsklänning! Emily drar med sig Victor ner i dödsriket där hon insisterar på att de ska gifta sig. Hur ska Victor nu återvända till hans riktiga kärlek Victoria?

myNannys recension: Corpse bride är en mycket spännande film som kommer få er i Halloween-stämning direkt! Filmen är stop motion-animerad och regisserad av Tim Burton som är expert på kusliga men vackra historier. Den här filmen avnjuts bäst med många filtar och något riktigt gott Halloween-fika!

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Nej

Filmlängd: 1h 17m

6. Harry Potter och de vises sten (2001)

Handling: Kliv in i en magisk och mystisk värld där föräldralöse elvaårige Harry Potter får reda på att han är en trollkarl och ska börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Så snart höstterminen börjar trasslar Harry in sig i ett märkligt mysterium och får reda på allt mer om sina föräldrars underliga död

myNannys recension: Den första Harry Potter filmen är en perfekt höstfilm med sitt magiska och mystiska tema. Den bjuder på en spännande resa in i en värld av trolldom och äventyr, vilket gör den till det ultimata valet när man vill krypa upp i soffan med en varm filt och njuta av de mörka höstkvällarna. Fastnar man för J.K Rowlings magiska värld finns det sju till att se fram emot!

Lämplig ålder: 11+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 2h 32m

7. Hocus Pocus (1993)

Handling: Året är 1693 och häxorna Sanderson härjar i byn. De använder sina magiska krafter för att dränera barnen i byn på deras ungdom för att på så sätt hålla sig själva unga. När de blir avslöjade döms de till döden men innan avrättningen kastar de en magisk besvärjelse för att återuppstå under en Halloween-natt i framtiden. När häxorna väl återvänder 300 år senare försöker de än en gång stjäla ungdomen från stadens barn. Det de inte vet är att staden har förändrats och barnen ger dem en tuff kamp.

myNannys recension: Hocus Pocus tidlös Halloween-favorit som, förutom att vara skrämmande och fantasifull, även är otroligt rolig. Om barnen gillar den här filmen så kom det även en efterlängtad uppföljare 2022 som du inte vill missa!

Lämplig ålder: 11+

Svenskt tal: Nej

Filmlängd: 1h 36m

8. Casper (1995)

Handling: En spökterapeut och hans dotter flyttar in i ett hemsökt hus för att driva ut spöken. Det snälla spöket Casper försöker bli vän med den nyinflyttade familjen men Caspers tre otrevliga farbröder är däremot inte lika glada. Människor som kliver in på deras herrgård? Nej, farbröderna gör allt för att skrämma familjen därifrån. Trots det lyckas Casper bli god vän med både pappan och dottern och tillsammans hjälps de åt att upptäcka hans förflutna och reda ut varför han blev ett spöke.

myNannys recension: Filmen om spöket Casper tar oss med på en fantasifull resa in i den övernaturliga världen av spöken och andar. En berörande film som skapar en kuslig och samtidigt charmig atmosfär, – perfekt för Halloween helt enkelt!

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 36m

9. Hotell Transylvanien (2012)

Handling: Greve Dracula driver det femstjärniga lyxhotellet Hotell Transylvanien som erbjuder monsterfamiljer en fristad från människovärlden. På hotellet bor även hans älskade dotter Mavis som han är väldigt beskyddande över. När det vankas fest på hotellet för att fira dotterns 118-årsdag dyker plötsligt Jonathan upp, en människopojke! Jonathan fattar snabbt tycke för Mavis och känslorna verkar, till Draculas förfäran, vara besvarade. Den otäcke och mäktige greve Dracula blir helt plötsligt en sådan där pinsamt överbeskyddande monsterpappa.

myNannys recension: En riktigt rolig Halloween-film som bjuder både på skratt och spänning! Hotell Transylvanien förmedlar ett hjärtevärmande budskap om att vara sig själv och om hur värdefull familjen är. Filmen tar oss med på ett äventyr in i en förtrollande och skrämmande värld fylld med både kärlek och fantastiska monster.

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 31m

10. Monsters Inc. (2001)

Handling: Monstrena Sully och Mike jobbar på Monsters, Inc., ett företag som specialiserar sig på att skrämma människobarn. Varje skrik de lockar fram producerar ström åt monsterstaden Monstropolis. En dag råkar de göra ett allvarligt misstag på jobbet – de råkar släppa in en liten flicka in i monstervärlden! Tillsammans måste de försöka hitta ett sätt att skicka tillbaka flickan till människornas värld utan att hamna i trubbel. 

myNannys recension: Denna charmiga film tar med oss på ett äventyr som utforskar vänskap med hjälp av humor och monster. En perfekt Halloween-film för barn helt enkelt!

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 32m

11. Familjen Addams (2019)

Handling: Den kusliga familjen Addams förbereder sig för ett besök av sina udda släktingar. Familjen, med föräldrarna Morticia och Gomez samt deras barn Wednesday och Pugsley, lever ett isolerat och ovanligt liv på sin herrgård. På herrgården bor även en butler som rymt från ett mentalsjukhus samt den avhuggna handen, Thing. De har alltid hållit sig för sig själva och lyckats få vara ifred, men när TV-personligheten Margaux Needler dyker upp med ambitionen att skapa ett perfekt grannsamhälle, ställs deras värld på ända. 

myNannys recension: Den här filmen är ett animerat äventyr med den välkända och något udda familjen Addams. Tycker du om de klassiska historierna om familjen Addams men vill ha ett mer barnvänligt alternativ som lämpar sig för hela familjen? Då har du hittat helt rätt!

Lämplig ålder: 7+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 23m

12. Nelly Rapp – Monsteragent (2020)

Handling: Nelly Rapp och hennes hund London beger sig ut på landet, till ett stort, gammalt kråkslott, där de ska tillbringa höstlovet. I slottet bor Nellys lite udda morbror Hannibal med hushållerskan Lena-Sleva. Varken Hannibal eller Lena-Sleva är särskilt bra barnvakter och när Nelly utforskar huset avslöjas en stor hemlighet – Hannibal är monsteragent! 

myNannys recension: Med en mix av humor, äventyr och övernaturliga element är detta en film som passar perfekt för Halloween. Följ med Nelly Rapp när hon tar oss med på en gastkramande resa in i en värld full av spännande monster och mystik.

Lämplig ålder: 11+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 33m

13. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Handling: En ung pojke vid namn Elliott upptäcker en utomjording som har blivit strandad på jorden. Han döper varelsen till ET och de blir snabbt goda vänner. Elliott gör sitt bästa för att ta hand om varelsen men snart blir han svårt sjuk. ET får följa med Elliott hem där han träffar Elliotts syskon. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr för att försöka hjälpa ET återvända hem till sin egen planet.

myNannys recension: E.T. är en science fiction film som passar perfekt kring Halloween. Samla familjen och njut av den här spännande och rörande klassikern!

Lämplig ålder: 11+

Svenskt tal: Ja

Filmlängd: 1h 45m

Barnvakt som ser på Halloween-filmer med barn
Få hjälp av en trygg nanny som passar just er!

Få en nanny som hjälper dig lösa livspusslet

Vi erbjuder barnpassning i hela landet med barnvakter erfarna av såväl nyfödda barn som i skolålder. Hitta barnvakten som passar just er familj och era behov oavsett om det gäller hämtning och lämning på förskolan, löpande barnpassning eller bara vid behov. 

Underlätta vardagen med en professionell barnvakt från myNanny!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En nanny som ni kan lita på

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta