2023-09-20

Sara Wångmar på myNanny

20 enkla och kreativa idéer för Halloween-sminkning till barn

Fixa årets Halloween-look med en ansiktsmålning! Här har vi samlat 20 tips på sminkningar som passar perfekt för barn till Halloween. Vi har allt från en söt katt eller en pumpa till läskiga klassiker som en vampyr eller mumie. Möjligheterna är oändliga med dessa enkla Halloween-sminkningar!

Få en trygg och säker barnvakt som hela familjen kommer att älska!

1. Wednesday Addams

Familjen Addams gjorde sin comeback till TV-skärmarna förra året när Netflix-serien “Wednesday” hade premiär. Med en enkel sminkning kan du förvandla ditt barn till huvudkaraktären! Måla en ljus bas med mörka ringar under ögonen och avsluta med ett dramatiskt svart läppstift. För att fullända looken kan du fläta håret i två flätor!

2. Frankensteins monster

Förvandlas till en riktig läskig klassiker med lite grön ansiktsfärg, mörka ringar under ögonen och ett stort svart ärr i pannan. Den här Halloween-sminkningen är busenkel och kan lätt matchas med en mörk kavaj för en fulländad utklädnad!

3. Slappy – Buktalardockan från Goosebumps (2015)

Har du sett skräckfilmen Goosebumps från 2015? Då minns du säkert den obehagliga buktalardockan! Med en svart kajal kan du rita streck ner från mungiporna för att skapa munnen, rita mörkare ögonbryn och större dockliknande ögon. Lägg till onaturligt rosiga kinder och röda läppar så får du den läskiga dockan Slappy. 

4. Spindelmannen

Vill du ha en mindre läskig ansiktsmålning men minst lika ikonisk? Förvandla ditt barn till Spindelmannen med lite röd ansiktsfärg och svart spindelnät! Vem vill inte vara en superhjälte för en dag?

5. Mimmi och Musse Pigg

Här har vi ännu en välkänd karaktär. Måla de ikoniska öronen högst upp i pannan, en svart liten nos och voilá, du har skapat Musse Pigg! För att förvandlas till Mimmi Pigg är det bara att måla till en liten rosett mellan öronen och kanske lite rosiga kinder. Har man längre hår kan man sätta upp det i två bullar på huvudet för att efterlikna öronen.

6. Pennywise från IT (2017)

Här kommer en Halloween-sminkning som föreställer den superläskiga clownen Pennywise från IT! Den här sminkningen kan du lätt återskapa med en röd ansiktsfärg. Vill du slippa köpa färg fungerar det lika bra att använda ett rött läppstift. Måla näsan och läpparna röda och dra sedan linjer ut från mungiporna upp över ögonen.

7. Jokern

Måla en vit bas i ansiktet med stora svarta ringar kring ögonen. Sedan kommer den ikoniska munnen. Måla läpparna röda och dra sedan ut färgen långt ut på kinderna. Den här sminkningen är lätt att fixa men har garanterad wow-effekt!

8. Vampyr

Lämna huggtänderna hemma! Testa istället den här sminkningen. Måla en ljus bas med mörka ringar för att ge illusionen av insjunkna ögon. Sedan kan du måla huggtänder på underläppen så att det ser ut som att de sticker ut ur munnen. För en extra touch kan du hälla lite fejkblod i mungiporna!

9. Skelett

Med vit ansiktsfärg och svarta hål till ögon kan du snabbt förvandlas till ett ruskigt skelett. Avsluta med en bred svart mun och tanddetaljer! Fullända looken med en tröja som har skelettryck eller välj en randig kostym och förkroppsliga pumpakungen Jack Skellington. (Perfekt för den som vill ha Halloween-filmsmarathon och se the Nightmare before Christmas!)

10. Varulv

Skapa en ruggig varulv-look till ditt barn på Halloween! Med grå och vit ansiktsfärg kan du måla en pälsliknande bas och stora vita varulvständer som sticker ut ur mungiporna. Den här ansiktsmålningen kan förvandla vem som helst till den mest skrämmande varulven i skogen!

Svårt att få ihop familjelivet?

Sara på myNanny här! Förenkla vardagen med en trygg barnvakt och få en lugnare vardag.

Mer om myNanny

11. Mumie

Här har du en riktigt läskig utklädnad! Gå klädd som en mumie och fullända kostymen med en ljus bassminkning med mörka insjunkna ögon. Använd ett mörkt puder och en svart ögonskugga för att få kindbenen att sticka ut. Vips så har du en väckt en skrämmande mumie till liv!

12. Spindelnät

Om du inte har så mycket tid att lägga på en ansiktsmålning till Halloween är den här sminkningen perfekt! Måla ett spindelnät på kinden – om du känner dig konstnärlig kan du även försöka dig på en spindel. Ett snabbt och enkelt alternativ inför Halloween som fortfarande kommer att imponera på de flesta!

13. Fågelskrämma

Här har vi en jättegullig sminkning inspirerad av en fågelskrämma. Skapa ett riktigt brett leende med en svart ansiktsfärg och rita stygn över. Måla till lite rosiga kinder och några ihopsydda tyglappar över ansiktet för en autentisk fågelskrämma-look.

14. Katt

Svarta katter är en häxas bästa vän och därmed typiska för Halloween. Allt som krävs för den här gulliga utklädnaden är tre svarta morrhår på kinden och en söt liten nos sedan är du färdig!

15. Docka

Chucky, Annabelle och Jigsaw – det finns otroligt många populära filmer med läskiga dockor. Med stora ögon och små läppar kan du göra en Halloween-sminkning som antingen påminner folk om en oskyldig liten docka – eller deras värsta mardröm!

16. Leopard

För att gå utklädd till en leopard kan du använda en gul ansiktsfärg och måla till leopardfläckar. Lägg till morrhår och en gullig nos så får du stans sötaste vildkatt!

17. Pumpa

Finns det något som representerar Halloween bättre än pumpor? Med orange och grön ansiktsfärg kan du skapa den här ursöta ansiktsmålningen! 

18. Hund

Med en söt nos och lite morrhår har du en bra bas för att sedan skapa en riktigt personlig jycke. Kanske har just den här hunden bruna eller vita fläckar? Klipp ut öron att limma fast på ett diadem eller en mössa och måla till en utstickande tunga för en extra glad valp!

Här kan du hitta fler tips på hur du gör en Halloween-dräkt som matchar sminket perfekt!

19. Pirat

Arrr! En riktigt tuff pirat-sminkning kommer sätta skräck i de flesta! Allt som krävs är lite svart ansiktsfärg och en ögonlapp.  Sen är din lilla pirat redo att ge sig ut på äventyr. Kanske lyckas de hitta en skattkista full med Halloween-godis?

20. Fladdermus

Sist – och minst – en fladdermus! En perfekt sminkning till Halloween och allt du behöver är svart ansiktsfärg. Måla konturen av fladdermusvingar över ögonen eller kanske hela fladdermöss på kinden. Matcha sminket med svarta kläder och ett par öron så har du en fladdermus. Byt ut öronen till en svart mantel så blir det helt plötsligt Batman! 

Tips för att få till den perfekta halloween-sminkningen

  1. Välj hudvänliga produkter, som är särskilt framställda för att kunna användas på barns känsliga hud.
  2. Prova sminket i förväg! Gör det inte första gången på halloweenkvällen, utan testa det en gång innan för att undvika allergiska reaktioner och så att det kan bli riktigt snyggt när det väl är dags!
  3. Använd bra verktyg som mjuka sminksvampar eller penslar, och se till att dessa är rena när ni börjar.
  4. Se till att ni har rätt produkter hemma för att enkelt kunna ta bort sminket när kvällen är slut.
Personlig barnvakt hjälper till med Halloween-dräkt
Hitta en barnvakt som kan följa med på massa kul Halloween-bus!

Få en utbildad barnvakt som kan hjälpa till i höst

Alla myNannys barnvakter är noggrant utvalda och utbildade för att på bästa sätt kunna hjälpa till i er vardag. För en riktigt bra barnpassning matchar vi er med en barnvakt som passar just era behov och personligheter. På så sätt ser vi till att barnen alltid får en trygg och riktigt rolig stund tillsammans med sin nanny! 

Vi löser livspusslet åt dig – läs mer om våra professionella nannies!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: Att hitta en trygg och rolig barnvakt till er

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta