Kort godnattsaga för barn
Sara Wångmar på myNanny

2023-11-28

17 avslappnande godnattsagor som underlättar nattningen

När dagen är slut och det är dags att krypa till kojs är det inte alltid lätt att komma till ro och somna. Ibland kan en del barn behöva hjälp av en godnattsaga för att varva ned. Här har vi samlat 17 godnattsagor som gör nattningen lättare och mer rofylld. 

Få en utbildad nanny som matchar era behov!

1. Reggys försvunna drake

Hunden Reggy har fått en drake som han leker med på stranden när ett åskväder plötsligt sveper in. Vinden fångar draken och bär iväg den ut över vattnet!

2. Draken och prinsessan

Den vänliga draken drömmer om det gnistrande vackra slottet, men trots att han är så snäll är människorna där rädda för honom. 

3. Godnatt Alfons Åberg

Det är dags för Alfons Åberg att gå och lägga sig men han vill ju inte sova!

4. Natten på höskullen

Ett utdrag ur Astrid Lindgrens “Alla vi barn i Bullerbyn”. Barnen bestämmer sig för att sova på höskullen en natt.

5. En saga om månen

Månen är fast bestämd att han minsann lyser starkast i hela rymden men Jorden menar att stjärnorna lyser ännu starkare. För att komma till botten med det reser Månen iväg för att besöka stjärnorna. 

Trygg och rolig barnpassning med en personlig barnvakt från myNanny

Lös livspusslet – börja med en prova-på-träff!

6. Tant Mildreds fotoalbum

Tant Mildred berättar om mysiga minnen och spännande historier från förr.

7. Sov gott Pino

Det är dags för Pino att gå och lägga sig, men först måste han se till att städa och borsta tänderna!

8. Natti natti cirkus

Mörkret lägger sig över cirkusen och det är dags att säga godnatt till alla cirkusdjuren.

9. Sov gott kära skogsdjur

Det är dags för alla skogsdjur att släcka lampan och sova.

10. Törnrosa

Det var en gång en kung och en drottning som längtade efter ett litet barn. När de äntligen föder ett barn vill kungen fira med pompa och ståt. Till festen vill kungen bjuda rikets alla 13 feer men endast han har endast 12 guldtallrikar som de kan äta på! Den trettonde feen blir därför inte bjuden till slottet och för att hämnas kastar hon en förbannelse över prinsessan! 

11. Imse och Vimse spindel

Imse och Vimse förbereder sig för natten, men Imse finner det svårt att somna. Trots att han vrider och vänder sig i sängen kan han inte hitta ro. Vimse däremot somnar omedelbart vilket gör Imse riktigt avundsjuk!

12. Neo den mörkrädda dinosaurien

Den mörkrädda dinosaurien Neo går vilse i skogen och måste försöka hitta rätt väg hem igen.

13. Den magiska grottan

Johannes älskar att utforska hemliga platser och dela sina fynd med frun Sara, som skriver böcker baserade på hans äventyr. När han upptäcker Den magiska grottan i byn blir det startskottet för deras nästa spännande berättelse!

14. Tomten, tomtan och pepparkakorna

Tomten Neo och tomtan Moa hjälper pepparkaksflickan att hitta sin försvunne bror, pepparkakspojken.

15. Den fula ankungen

Ankmamman ligger och ruvar på sina ägg och en efter en kläcks dem. De allra sista ägget ser lite annorlunda ut och tar lång tid på sig innan det kläcks. Ut kommer den fula ankungen som inte alls ser ut som sina syskon!

16. Vad sa pappa Åberg?

Det är lördag hemma hos Alfons Åberg och det är mycket att stå i. Under dagen har de storhandlat och nu ska allt packas upp men det går alldeles för snabbt – långkalsongerna hamnar i frysen och glassen i garderoben!

17. Min kompis Kalle

Kalle har alltid jättelätt för att somna vilket gör kompisen avundsjuk! Kalle försöker därför förklara hur han gör för att somna så lätt.

Barnvakt läser en kort godnattsaga för ett barn
Få hjälp med nattningen av en personlig barnvakt!

Få en trygg nanny som kan hjälpa till med nattningen

Vardagen är inte alltid lätt att få ihop… men med en barnvakt från myNanny kan du få den avlastningen du behöver! Oavsett om du behöver hjälp med att hämta och lämna barnen på förskolan eller om du letar efter längre barnpassning, dag som natt, kan en personlig barnvakt ställa upp. Våra nannies är noggrant utvalda och utbildade i säkerhet för barn, inklusive inkluderar hjärt- och lungräddning. Allt för att du ska känna dig helt trygg med att ditt barn är i riktigt goda händer! 

Hitta en trygg och säker barnvakt här!