Sara Wångmar på myNanny

2023-04-16

Barnkalas inbjudan – myNannys ultimata checklista på allt du måste ha med

Vad behöver egentligen finnas med i en inbjudan till barnkalas? Med vår checklista slipper du all stress och förvirring – för både dig och dina gäster!

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med barnpassning till barnkalaset!

Skicka ut inbjudan i god tid för för att säkerställa att dina gäster hinner save the date.

Det finns tre viktiga saker att hålla i åtanke innan du skriver inbjudan till barnkalaset:

1. Var ute i god tid
Skicka inbjudan några veckor innan barnkalaset så att alla gäster hinner planera festligheterna i kalendern.

2. Bestäm om du ska skicka inbjudan på post eller digitalt
Det finns inget som är så festligt som att få en riktigt fin inbjudan i brevlådan. Känns det jobbigt eller stressigt? Smsa, skicka ett mail eller ring upp gästerna personligen istället!

3. Bjud in vännerna utanför skolan
Dela ut alla kalasinbjudningar efter skoltid, så att inget barn känner sig utanför.

Hur mycket skulle det kosta dig att ta hjälp av en personlig nanny?

Räkna ut ditt pris snabbt och enkelt här!

Låt ditt barn få vara med och dekorera inbjudan för en personlig touch!

När du har koll på de förberedelserna är det dags att börja skriva inbjudan. Här är vår checklista på vad du ska ha med i er inbjudan:

1. Namn och ålder

Börja inbjudan med att skriva barnets namn och ålder tillsammans med en kort beskrivning av vad som ska firas. 

2. Datum och tid

För att gästerna ska kunna planera är det viktigt att inkludera datum och tid i inbjudan. Se till att vara tydlig med både datum och tid, så att ingen blir förvirrad eller missar kalaset.

3. Plats

Se till att inkludera adressen där kalaset kommer att äga rum och anvisningar för hur man hittar dit. Detta kan vara extra viktigt om platsen är svår att hitta eller om gästerna kommer utsocknes. Skriv även om barnkalaset är inomhus eller utomhus.

4. Tema och klädkod

Om kalaset har ett speciellt tema eller om det finns en klädkod är det viktigt att inkludera detta i inbjudan. Gör det extra tydligt om barnen ska komma utklädda eller inte – på så sätt undviker du att en situation som i Bridget Jones händer!

5. Mat och dryck

Skriv om ni ska servera mat eller fika på kalaset så att föräldrarna kan planera i förhand. Be gästerna att höra av sig till dig ifall de har någon matallergi!

6. OSA

För att veta hur många gäster du kan förvänta er och för att kunna planera kalaset på bästa sätt, är det viktigt att inkludera ett datum för sista OSA. Detta är särskilt viktigt ifall du planerar att hålla barnkalaset på en lokal där arrangörerna måste veta hur många barn som kommer. Enklast är det om du ber gästerna att höra av sig via SMS eller mejl!

7. Kontaktperson

Slutligen, se till att inkludera en kontaktperson som gästerna kan kontakta om de har några frågor eller funderingar. Detta kan vara ett telefonnummer eller en e-postadress där du eller någon annan ansvarig person kan nås.

En nanny hjälper dig att få mer kvalitetstid tillsammans med ditt barn under kalaset.

En barnvakt kan hjälpa dig på kalas-dagen

Att anlita en barnvakt till ett barnkalas kan vara till stor hjälp för att frigöra mer tid och energi att fokusera på själva festen. En erfaren barnvakt kan ta hand om barnen och se till att de har en rolig stund eller dag – oavsett önskat upplägg.

Vi löser livspusslet åt dig – få ett gratis prisförslag!