2023-04-11

Sara Wångmar på myNanny

Roliga aktiviteter för barn i Stockholm – 9 förslag som är gratis för barnen!

Att hitta roliga saker att göra tillsammans kan ibland kännas som en dyr affär men det finns faktiskt många gratis aktiviteter att göra med barn i Stockholm. Här är våra bästa tips på vad du kan hitta på i Stockholm med barnen utan att det kostar en krona!

Utbildade barnvakter i Stockholm – läs mer här!

På Naturhistoriska riksmuseet finns det många spännande saker att se.

Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet har massor av utställningar året runt om djur, växter, geologi och människans historia. Det finns också en utställning om dinosaurier som är en favorit bland barnen! Museet har gratis inträde för barn under 18 år. För fler tips på museum i Stockholm kan du läsa vår ultimata lista här!

Geocaching

Med hjälp av mobilappen Geocaching, kan ni ge er ut på en spännande skattjakt. Olika “skatter” ligger gömda runt om i staden och det är er uppgift att hitta dem. Det är en riktigt rolig aktivitet att göra med barn i alla åldrar som dessutom är helt gratis!

Svårt att få ihop vardagen?

Sara på myNanny här! Med hjälp av en certifierad barnvakt kan ni få mer tid för varandra.

Mer om myNanny

Besök ett bibliotek

Bibliotek är en gratisaktivitet i Stockholm som är perfekt för barn som älskar att läsa. Utöver böcker anordnar biblioteken också workshops, utställningar och andra roliga aktiviteter för barn. Stadsbiblioteken, Kungliga biblioteket och Kulturhuset är tre populära förslag.

Lekplatser är en klassisk gratis aktivitet för barn.

Lekplatser

I Stockholm finns det många lekplatser där barnen kan leka och ha kul utan att det kostar något. Några av de mest populära lekplatserna ligger i Kristinebergsparken, Vitabergsparken och Tantolunden. En del lekplatser har roliga teman, som Mulle Meck-parken i Järvastaden!

Skansen

Friluftsmuseet Skansen är en ikonisk sevärdhet för både stora och små. Där kan barnen se djur såsom björnar, vargar och älgar. Det finns också spännande aktiviteter som fiskespön och andra lekar för barnen, vilket är gratis för barn under 4 år.

Djurgården har fina utsikter för en mysig picknick med familjen.

Djurgården

På Lilys Burger välkomnas du av en lekfull och färgglad atmosfär som barnen kommer att älska. Och självklart, det viktigaste av allt, erbjuder de riktigt goda hamburgare!

Stränder

Stockholm har många fina stränder som är helt gratis att besöka. Långholmen,
Smedsuddsbadet och Fredhällsbadet är populära alternativ för barnfamiljer.

Att klappa djur är alltid spännande för barn.

Klappa djur på en 4H-gård

Det finns 11 olika 4H-gårdar att besöka i Stockholm. På gårdarna kan barnen prova på klassiska lantgårdsaktiviteter som att klappa djur, rida en ponny och åka traktor!

Nationalmuseum

Nationalmuseum är gratis för alla besökare under 20 år och är ett fantastiskt ställe för alla som är intresserade av konst. Museet är hem till en stor samling av konstverk från Sverige och runt om i världen. Det finns också en avdelning för barn där de kan lära sig om konst och skapa sina egna mästerverk!

Vi hjälper dig att spendera mer kvalitetstid med din familj.

Spendera mer kvalitetstid tillsammans med hjälp av myNanny

Att ha en barnvakt kan ge dig mer tid till att hitta på roliga aktiviteter tillsammans med ditt barn. Med en hjälpande hand i vardagen kan du istället få stressfri kvalitetstid med minstingen – vare sig ni hittar på spännande aktiviteter i Stockholm stad eller om ni har en myskväll hemma.

Få en utbildad och pålitlig barnvakt nära dig. Läs mer här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En pålitlig barnvakt för hela familjen

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta