Från 149 kr/t

Hämtning och lämning

  • Vi hämtar och lämnar på förskola eller skola
  • Få hjälp regelbundet eller vid behov
  • Samma barnvakt varje gång
Få gratis prisförslag

Få ihop vardagen

Att få hjälp med hämtning och lämning en eller flera dagar i veckan är ett populärt life hack bland våra familjer! Avsluta dagen i lugn och ro, samtidigt som barnen får en rolig stund tillsammans med sin personliga barnvakt.

Exempel på ett vanligt hämtningspass

Steg 1/8 Dagen innan
Ni stämmer av gällande exempelvis vilken mat barnvakten ska tillaga vid morgondagens mellanmål och/eller middag. Du väljer själv om du vill förbereda något som kan värmas, lämna ett recept eller ge barnvakten fria tyglar att laga något med det som finns hemma.
Steg 2/8 Hämtning
Nu är det dags att hämta barnen på förskola eller skolan! Er barnvakt stämmer av med personalen hur barnens dag har varit, sätter fast eventuella reflexer och dubbelkolla så att alla saker kommer med hem.
Steg 3/8 Hemväg
På väg hem är det väldigt populärt att stanna för lite lek! Det kan vara så nära hemmet som på baksidan eller på kvarterets lekplats, men det kan också vara en park eller skog som de behöver ta en lite längre omväg för att gå förbi.
Steg 4/8 Hemkomst & eventuellt mellanmål
När ni kommer hem hänger er barnvakt upp ytterkläderna och byter snabbt ut eventuellt blöta kläder till torra. Sedan kan det vara dags för lite gott mellanmål!
Steg 5/8 Första lekpasset!
Barnen har säkert redan lekt en massa på hemvägen, men nu är det dags för det första riktiga lekpasset! Kanske ritar de tillsammans, spelar fotboll, bakar, dansar – eller annat roligt! Givetvis kan de även göra lugnare aktiviteter som att läsa en bok, träna bokstäver och siffror eller ha läxläsning under passet.
Steg 6/8 Middag
Om barnen är tillräckligt gamla, kan maten tillagas tillsammans. Ofta räcker det med att barnet dukar eller hackar salladen med en trubbig kniv för att det skall bli roligt! Barnvakten är alltid certifierad i HLR och säkerhet och hur detta genomförs på tryggaste och bästa sätt.
Steg 7/8 Andra lekpasset
Innan ni kommer hem hinns det troligtvis med en sista lek! Kanske lite spel eller så äter de något som de har bakat tidigare. Finns det mycket bus kvar? Kurragömma, kull, spel eller dans kan stå på schemat – helt enkelt det som är roligast för tillfället!
Steg 8/8 Tack för idag!
I slutet av dagen avlägger er barnvakt en rapport där ni får veta hur dagen har varit, samt exempelvis om förskolepersonalen hade något viktigt att säga. Rapporten är vanligtvis kort och koncis, men kan göras mer utförlig om ni önskar. Sedan är det dags att tacka för idag och säga hejdå för denna gång!

För barn i alla åldrar

Vi har trygga barnvakter med gedigen erfarenhet av alla åldrar, från spädbarn till skolålder.

En trygg, personlig barnvakt

Er barnvakt är personlig och har genomgått såväl bakgrundskontroll som utbildning i HLR för barn.

myNanny finns i hela Sverige

Våra erfarna och trygga barnvakter finns i hela Sverige, såväl i storstad som på landsbygd!

fpf icon top

Kontakta oss nu

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Få gratis prisförslag