2022-12-18

Sara Wångmar på myNanny

Nyår med barn – roliga aktiviteter för att fira in det nya året tillsammans

Nyårsafton är en härlig högtid som bjuder på många möjligheter att fira och ha kul tillsammans med familjen. För dig som förälder kan det vara en utmaning att hitta aktiviteter som är lämpliga och roliga för de små också. Vi har samlat våra bästa tips på vad hur du kan fira nyår tillsammans med dina barn!

Få mer kvalitetstid tillsammans med en nanny!

Nyåar med barn fyverkerier
Fyrverkerier och tomtebloss är ett måste på nyårsafton!

Fyrverkerier

Den mest klassiska aktiviteten på nyårsafton är att titta på fyrverkerier. Se på fyrverkerierna tillsammans från en trygg plats och prata om olika färger och mönster! 

Det finns många fina platser att se dem på, till exempel från en utsiktsplats, en park eller från en brygga. Kommuner anordnar ofta fyrverkerier på nyårsafton, så kolla med din lokala kommun för mer information.

Ett garanterat barnsäkert tips är att skapa egna fyrverkerier med hjälp av papper och målarfärg – ett roligt pyssel som dessutom blir fina dekorationer till nyårsmiddagen!

Stressad inför högtiderna?

Sara på myNanny här! Vi hjälper er att få ihop firandet med hjälp av en pålitlig barnvakt.

Mer om myNanny
Nyåar med barn nyårslöften
Gott nytt år! Varför inte göra nyårslöften i år?

Gör nyårslöften

Nyårslöften är en bra möjlighet för barn att reflektera över det förra året och sätta mål för årsskiftet. Diskutera tillsammans med dina barn vad de vill åstadkomma under det nya året och hjälp dem att formulera sina löften. Det kan till exempel vara att läsa en ny bok varje månad eller spara veckopengen för att köpa något de verkligen önskar sig.

Nyåar med barn nyårsmiddag
Fira nyår genom en mysig middag för familj och vänner.

Mysig nyårsmiddag

Nyårsafton är en perfekt dag att fira tillsammans med familj och vänner. Bjud över några vänner på en mysig eller en lyxig nyårsfrukost.

Varför inte laga en härlig nyårsmiddag tillsammans med barnen? De allra flesta barn tycker det är spännande att få vara med och planera menyn, handla och sedan hjälpa till att laga maten. Det är en perfekt aktivitet som lär barnen om både matlagning och samarbete.

Bonustips! Gör en egen festlig nyårsdrink med barnens favoritfrukter och safter. På så sätt är alla motiverade att hålla sig vaken tills det blir dags att skåla in det nya året! 

Nyåar med barn spela
Brädspel, kortspel eller TV-spel – att spela tillsammans är alltid roligt!

Spela spel tillsammans med barnen

Det finns många roliga spel att spela tillsammans med barnen på nyårsafton. Du kan till exempel spela klassiska bräd- och kortspel – eller samlas framför konsolen. Oavsett vad ni väljer så är att spela tillsammans är en bra aktivitet för att få en riktigt mysig stämning!

Nyåar med barnvakt
Kontakta oss för en utbildad och trygg nanny!

Kom in i det nya året i lugn och ro med barnpassning

Behåll lugnet från jullovet i det nya året med barnpassning! Våra trygga och certifierade barnvakter löser livspusslet åt er, så att ni får tid till annat efter nyår. Hör av er till oss så bokar våra barnpassningsspecialister in en första prova-på-träff!

Ring in året på rätt sätt med en personlig barnvakt!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En barnvakt som hela familjen trivs med!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta