2022-10-12

Sara Wångmar på myNanny

Halloween-mat för barn: 7 läskiga tips

Att Halloween är många barns favorithögtid kanske inte är så konstigt – det finns ju massor av god (och läskig) mat! Här har vi samlat våra bästa tips på hur du enkelt förvandlar klassiska favoriter så att de passar höstens läskigaste fest, Halloween!

Svårt att få ihop familjelivet? Kontakta oss så hjälper vi dig lösa livspusslet!

7 tips på Halloween-mat för barn.

Rysligt god mat till barnens Halloween-fest

Välkända barnrätter som alltid går hem är toppen att bjuda på av många anledningar. Men varför inte förvandla de klassiska recepten till något läskigt till Halloween-festen?  Häxans fingrar, bitiga munkar eller spöklika chokladmuffins? Lek och experimentera tillsammans med barnen – bara er fantasi sätter gränserna!

Det är alltid extra roligt när barnen får vara med och hjälpa till i köket – här hittar du tips på hur du kan involvera barnen på ett säkert och engagerande sätt!

Svårt att få ihop vardagen?

Sara på myNanny här! Hitta balans i familjelivet med hjälp av en trygg barnvakt.

Mer om myNanny
Recept för hur du lagar enkel och god Halloween-mat för barn.
Med hjälp av huggtänder förvandlas butiksköpta munkar till läskiga Halloween-vampyrer!

7 enkla (och lite läskiga) rätter som barnen älskar

Vampyr-munkar

Äta eller ätas, det är frågan. Här får man vara snabb att ta första tuggan. Ta en genväg och köp färdiga munkar med frosting i affären. Då kan du och barnen lägga all tid på att dekorera och ha det mysigt tillsammans istället. Med hjälp av strössel, chokladknappar, smält choklad och godiständer så förvandlas de goda munkarna till blodtörstiga vampyrer!

Tips på hur du gör barnrätten korv med bröd läskig på Halloween.
Korv med bröd och ketchup är alltid en favorit hos barnen – även på Halloween!

Varma häxfingrar

Ge favoritmaten korv med bröd en läskig touch av Halloween. Det här receptet kommer garanterat göra succé bland de yngsta barnen i familjen. Skär några snitt på tvären på varje korv, som vecken på dina fingrar. Stek korvarna och servera i korvbröd. Ett bonustips för att göra maten ännu roligare är att låta barnet dekorera Halloween-korvarna med “blodig” ketchup!

Chokladmuffins är mat som barn gillar på Halloween.
Vem skulle kunna motstå spöklika chokladmuffins med marsipan på?

Spöklika chokladmuffins

Farligt goda chokladmuffins blir ännu mer lockande med spöklika dekorationer. Kavla ut och forma vit marsipan till små spöken. Fäst dem sedan ovanpå muffinsen och ge dem läskiga ögon av exempelvis kristyr, mintkyssar eller non stop. BUUUUUH! 

För fler tips på vad ni kan baka tillsammans kan du även läsa våra tips på Halloween-fika!

Potatis formade som pumpor är nyttig Halloween-mat för barn.
Byt ut Halloween-pumpan och satsa på läskig potatis istället!

Halloween-potatisar 

Det är inte bara pumpor som kan förvandlas till uttrycksfulla ansikten på Halloween. Skär försiktigt ut ansikten i potatisar och rosta dem sedan i ugnen med olivolja och salt. Vips så har du förvandlat något så alldagligt som potatis till god och enkel Halloween-mat! 

Kex med choklad blir enkelt och snabbt till läskig Halloween-mat för barn.
Världens enklaste Halloween-mat gör du med hjälp av kex och smält choklad.

Gravstenskex

Enkel Halloween-mat som inte kräver särskilt mycket tid, men som ändå är roligt för barnen är toppen! Allt du och barnen behöver för att tillverka dessa ätbara gravstenar är kex och smält choklad. Kexen är goda för ditt barn att äta som de är, men är också perfekta som Halloween-pynt. Varför inte använda dem som bordsplacering och låtsas att bordet är en kyrkogård? Det blir garanterat ett effektfullt inslag på Halloween-festen! 

Pumpor med godis är perfekt Halloween-pyssel för barn.
Att fylla pumpor med godis blir ett uppskattat inslag på Halloween-festen.

Godispumpor

Bus eller godis! Vad är väl roligare för barn än små prasslande godisgömmor? Med hjälp av silkespapper kan ni tillsammans pyssla ihop små godisfyllda Halloween-pumpor. Klipp till cirklar av orange papper, fyll med läskigt godis och surra ihop toppen med hjälp av remsor av grönt papper. Perfekt pyssel för Halloween-festen! 

Baka kakor formade som pumpor till Halloween-festen.
Stansa ut pumpor av mördeg och dekorera med glasyr.

Pumpakakor

Vad passar bättre på Halloween än spröda mördegskakor i form av pumpor? Kavla ut mördegen och stansa ut kakorna med hjälp av en form eller rita för hand – precis som med julens pepparkakor. Ett bonustips är att spritsa läskiga ansikten på pumpakakorna med hjälp av glasyr eller lite smält choklad!

Halloween-mat för barn som passar perfekt på Halloween-festen.
Läskigt goda kakmonster som är svåra att motstå!

Läskiga kakmonster 

Får det lov att vara en Halloween-kaka till? Blåbärssylt och lite glasyr är allt du behöver för att förvandla muslikakor till Halloween-festens läskigaste sötsak. Klicka på sylten och toppa med glasyr för att skapa ögonvita och sylvassa tänder. Ruggigt gott!

Få en extra rolig barnpassning med myNanny

Våra barnvakter är inte bara trygga och certifierande inom HLR – det är även väldigt lekfulla och fulla av bus. För att hitta den perfekta nannyn för just din familj erbjuder vi alltid en kostnadsfri prova-på-träff.

Träffen sker hemma hos er och är ett perfekt tillfälle för barnvakten och ditt barn att leka och ha roligt tillsammans, samtidigt som du kan ställa frågor och berätta om era rutiner. När ditt barn väl träffar en av våra spralliga barnvakter kommer det att kännas självklart att fortsätta! 

Bjuden på Halloween-fest med jobbet? Vi har nannies för alla dagar och tider!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: Att hitta en trygg barnvakt för just er!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta