Sara Wångmar på myNanny

2023-05-16

Babyshower lekar som både de blivande mamman och gästerna kommer att älska

Att planera en babyshower betyder inte bara att du ska dekorera och välja ut mat, utan du måste även tänka på aktiviteter för att underhålla gästerna. En av de mest minnesvärda och underhållande aspekterna är alla lekar till babyshower som kan organiseras för att skapa gemenskap och sprida skratt. I denna artikel kommer vi att titta på några babyshower lekar som kan göra din babyshower till en oförglömlig upplevelse!

Barnpassning med utbildade och erfarna barnvakter – läs mer här!

Hur stor är bebisen egentligen?

Gissa mammans mage

Först behöver du mäta omkretsen av den blivande mammans mage och skriva ner det på en bit papper. Sedan får varje gäst gissa hur stor omkrets magen är genom att klippa en bit snöre som de tror kommer att passa runt magen. Den gäst som kommer närmast vinner!

Rådgivningskort

Gästerna får möjligheten att skriva ner sina bästa råd för de blivande föräldrarna på små kort. Dessa kort kan vara fyllda med kloka ord, uppmuntran och roliga anekdoter som den mamman kan läsa och skatta i framtiden.

Mamma-memory

Memory är en klassisk lek som testar minnesförmågan. Lägg ut olika babyrelaterade föremål på ett bord och låt gästerna studera dem i en minut. Därefter täcker du över föremålen och gästerna ska försöka komma ihåg så många detaljer som möjligt. Den som minns flest föremål vinner!

Trygg och rolig barnpassning med en personlig barnvakt från myNanny

Lös livspusslet – börja med en prova-på-träff!

Vaggvisekaraoke

Ha en rolig karaoke-session med barnvisor eller barnsånger! Du hittar enkelt karaoke versioner av barnvisor på YouTube.

Stafettlopp för blöjbyte

Detta är en lek som brukar leda till mycket skratt! Dela upp dina gäster i lag med samma antal och be varje lag att ställa sig i en kö. När stafetten startar byter den första personen i kö blöja på en nallebjörn eller docka. I uppgiften ingår att torka nallens underdel med en våtservett, sätt på den en ny blöja och klä den i en body. Sedan är det den andra personen i lagets tur att göra samma sak! När alla i ett lag har bytt nallens blöja varsin gång har det laget vunnit.

Presentöppningen blir ännu roligare om ni spelar en babyshower-bingo!

Babyshower-bingo

Gör ett bingokort med bebisrelaterade ord och bilder (exempelvis blöja, spjälsäng eller nappflaska). Gästerna kan sedan kryssa av när de ser eller hör orden under festen. 

Gissa bebisbilden

En babyshower lek som kombinerar nostalgi och skratt är Gissa Bebisbilden. Be alla gäster ta med en bebisbild. Samla sedan in alla foton, håll upp dem en och en och låt gästerna vissa av gästerna fotot porträtterar. Den gäst som gissar flest rätt vinner.

Att gissa datumet för när bebisen kommer är ett måste för en babyshower.

Förutspå datumet

Be varje gäst att förutsäga dagen och tiden barnet kommer att födas! Be dem att sedan skriva ner deras förutsägelse på en bit papper eller i en kalender. 

Nappjakt

Skapa en skattjakt med ledtrådar och gåtor som leder gästerna genom olika platser där de måste hitta nappar.

Baby bokcirkel

Be varje gäst att ta med en favoritbok från sin barndom eller en populär barnbok som de tycker att den blivande mamman och bebisen ska läsa. Gå runt och låt varje gäst förklara varför de valde den boken. Detta ger inte bara den blivande mamman en samling underbara böcker, utan också en chans att dela kärleken till läsning med den kommande generationen.

Bebismat-utmaningen är ofta extra rolig om det är en co-ed babyshower.

Bebismat-utmaningen

Dina gäster måste välja en partner. Båda personer måste ta på sig en ögonbindel och de har en minut på sig att mata varandra med en burk barnmat. Låt även paret få gissa barnmaten! Ju äckligare smak på barnmaten, desto roligare! Paret som äter mest barnmat blir korade vinnare. 

Musikquiz för vaggvisor

Detta är en rolig variant på den populära festleken musikquiz! Skapa en spellista med vaggvisor och tryck på play när alla är redo. Låt gästerna ropa ut namnet på låten och ge poäng till den som kan lyckas lista ut titeln snabbast.

Vem kan göra den bästa blöjtårtan?

Hela Sverige bakar blöjtårta

Denna lek involverar att göra din egen blöjtårta – eller åtminstone att försöka göra en! Gästerna delas upp i lag och varje lag får en uppsättning av blöjor, band och andra dekorativa föremål. Lagen har sedan en begränsad tid att skapa sin egen unika blöjtårta. Den blivande mamman får sedan kröna en vinnare.

Babyshower frågesport

Gör en egen quiz med babyrelaterade frågor – såsom ”Vilken veckodag föds flest bebisar?” eller ”Vilka är de populäraste barnamnen i Sverige?”. Ett förslag är att göra quizet på Kahoot för att få en riktig tävlingskänsla bland gästerna.

Vi kan handplocka en barnvakt oavsett behov eller önskemål.

Få hjälp av en professionell barnvakt

Att anlita en barnvakt kan vara en stor hjälp i att balansera det nya livet som förälder. Vi erbjuder barnvakter oavsett om du behöver en hjälpande hand på din baby shower eller för de blivande föräldrarna som vill lösa livspusslet. Alla våra barnvakter är certifierade och utbildade i bland annat HLR för barn – för din trygghet!

Vi löser livspusslet åt dig – läs mer här!