2023-01-25

Sara Wångmar på myNanny

6 tips på enkla och roliga alla hjärtans dag pyssel för barn

Alla hjärtans dag är en dag då vi firar kärleken och det finns inget bättre sätt att göra det än att dela den med våra barn. Varför inte fira med en pysseldag full av kärlek och roligheter tillsammans med barnen? Här är sex roliga och kreativa alla hjärtans dag pyssel för barn!

Vi löser livspusslet åt dig – läs mer om våra professionella nannies här!

Alla Hjärtans Dag pyssel för barn kort
Ett klassiskt alla hjärtans dag-kort är alltid uppskattat!

Skapa egna kärlekskort

Låt barnen visa sin kärlek genom att skapa och ge bort egna klassiska alla hjärtans dag-kort! För detta pysseltips behöver du material såsom papper i olika färger, målarfärger, pärlor och glitter för att skapa något speciellt till en familjemedlem eller vän. För att göra kortet mer personligt kan man skriva en kärleksdikt eller ett kreativt rim.

Alla Hjärtans Dag pyssel för barn laga mat
Att laga mat tillsammans är alltid en riktigt mysig alla hjärtans dag aktivitet.

Laga mat med kärlekstema

Inget säger kärlek som en god tårta. Gör bakningen till en rolig aktivitet tillsammans genom att låta barnen hjälpa till i köket – här har vi samlat tips på hur du inkluderar dem på bästa sätt. Ni kan till exempel baka en tårta i form av ett hjärta och dekorera med röd och rosa kristyr!

Hjärtformade våfflor eller toast är den perfekta alla hjärtans dag-frukosten. Du kan enkelt piffa till maten med hjärtformade pepparkaksformar som stans.

Svårt att få egentid med din partner?

Sara på myNanny här! Vi hjälper er att få tid för varandra med hjälp av en utbildad barnvakt.

Mer om myNanny

Skriv en kärlekshistoria

Låt barnen skapa en egen kärlekshistoria. De kan använda papper och pennor eller en dator för att skapa en berättelse om kärlek och vänskap. Yngre barn som inte ännu har bemästrat konsten att skriva kan istället rita en berättelse!

Alla Hjärtans Dag pyssel för barn kärleksspråk
Alla har vi olika kärleksspråk – låt ditt barn få lära sig sitt.

Lär barnen om olika kärleksspråk

Kärleksspråk kan inkludera att visa fysisk beröring, att visa ord av uppskattning, att ge tid och uppmärksamhet, att ge presenter eller att hjälpa till med sysslor. Låt barnet välja ett kärleksspråk som de tycker om och visa sin kärlek till andra på det sättet.

Om någon i familjens kärleksspråk är fysisk beröring kan ett bra alla hjärtans dag pyssel för barnet vara att göra en kupong för en gratis massage av färgglatt papper och penna. 

Ha en kärleksfull picknick

Förbered en picknick och ät tillsammans utomhus – eller inomhus! En picknick är minst lika mysig oavsett om ni är ute i naturen eller i ett fort av kuddar.

Gör det till en rolig aktivitet att förbereda maten tillsammans och packa med er favoritmat och dryck. Glöm inte att ta med filtar, bestick och tallrikar!

Alla Hjärtans Dag pyssel för barn kulturer
Gör som i Rumänien och plocka blommor tillsammans denna alla hjärtans dag.

Utforska kärleksfiranden i olika kulturer

Lär barnen om olika kulturer och deras kärleksfiranden genom att prova på mat och traditioner från andra länder. Det finns många olika sätt som kulturer firar kärleken runt om i världen. I Sverige är det vanligt att ge varandra alla hjärtans dag-presenter, medan det i Rumänien är tradition att plocka blommor och i Frankrike visar man sin kärlek genom att plantera träd!

Det här är en utbildande och rolig aktivitet som låter barnen upptäcka nya kulturer och deras sätt att fira alla hjärtans dag.

Alla Hjärtans Dag pyssel för barn med en nanny
Få mer kvalitetstid tillsammans med hjälp av en barnvakt.

Unna dig egen återhämtning 

För att orka vara precis den förälder man vill vara för sitt barn är det viktigt att ta hand om sig själv. Att ha tid för återhämtning kan innebära att gå ut och träffa vänner – eller att bara få en lugn stund för sig själv.

Oavsett vad återhämtning innebär för dig, kan en barnvakt hjälpa dig att ladda batterierna. På så sätt kan du som förälder spendera mer kvalitetstid med ditt barn – med mer energi och kärlek att ge!

Vi hjälper dig få ihop livspusslet – läs mer här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

15 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: En trygg nanny som hela familjen trivs med!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta