2024-01-22

Sara Wångmar på myNanny

Alla hjärtans dag middag med barn: 11 enkla recept för ett hjärtligt firande

alla hjärtans dag middag med barn

Snart är kärlekens högtid här – alla hjärtans dag. Vill ni fira kärleken? Laga en mysig måltid tillsammans med barnen. Här är elva recept för en mysig alla hjärtans dag middag med barn!

Få tid för både familjeliv och romans – skaffa en trygg och pålitlig barnvakt!

alla hjärtans dag middag med barn pizza
Pizza är ett säkert kort som går hem hos alla!

1. Pizza Amore

Gör en enkel alla hjärtans dag middag med barn – pizza i form av ett hjärta. Antingen gör man degen själv, eller så köper man en färdig. Då är det bara att forma degen till ett hjärta, bre på tomatsås och sedan lägga på era favorittoppings. Här kan alla barn, små som stora, vara med och känna sig delaktiga. En perfekt middag om det finns kräsna ätare i familjen.

alla hjärtans dag middag röd pasta
Rosa pasta passar perfekt som tillbehör på alla hjärtans dag.

2. Rosa pasta

Det kan vara kul att baka något stort och spännande men för de yngre barnen är det bäst att hålla sig till Lite karamellfärg kan räcka lång väg – att färga pastan röd eller rosa kan sätta stämningen och göra en enkel måltid till en storslagen alla hjärtans dag middag med barn. För den som är extra ambitiös går det såklart att göra pastan själv, men för att laga något utöver det vanliga räcker det med karamellfärg.

alla hjärtans dag middag med barn pannkakor
Både pannkakor och plättar är en omtyckt maträtt av många. 

3. Hjärtformade plättar

Plättar är en klassiker som går hem i de flesta familjer. Smeten kan man göra som vanligt men om man känner sig lekfull är karamellfärg ett välkommet tillägg även i denna maträtt. För att romantisera rätten ytterligare kan man steka smeten i hjärtformade pepparkaksformar, och på så sätt få hjärtan även på tallriken. För extra hjärtlighet är det bara att toppa med hallonsylt och grädde!

Svårt att få egentid med din partner?

Sara på myNanny här! Vi hjälper er att hitta en trygg barnvakt så att ni får mer tid för varandra.

Mer om myNanny
En klassiker i ny tolkning.

4. Änglatapas

Koka änglapasta, stek köttbullar och servera med tomatsås, allt i alla hjärtans dag-anda. Trä sedan på alla ingredienser på ett spett, rätten varieras på ett kul och kreativt sätt.

alla hjärtans dag middag med barn cupcakes
Cupcakes kan vara ett mumsigt avslut på en alla hjärtans dag middag med barn.

5. Hjärtliga cupcakes

Cupcakes går att variera på oändligt många sätt och är perfekt för barn som älskar att vara kreativa och pyssla. Om man känner sig lekfull kan man använda karamellfärg för att färga muffinsarna röda. Det går också att göra rosa frosting och sätta hjärtformade godisar som topping. Ett perfekt avslut på er alla hjärtans dag middag med barn!

alla hjärtans dag middag med barn förrätt
Det är lätt att göra små förrätter på tandpetare, både små och stora barn kan vara med och hjälpa till.

6. Lekfulla aptitretare

Om man känner för att lyxa till det och servera flera rätter finns här ett tips. Som snack eller förrätt kan man skära frukt i olika former, se ovan när vattenmelonen har fått formen av ett hjärta. Sätt sedan de olika ingredienserna på en tandpetare och lägg upp på ett serveringsfat. Enkelt, men kreativt! 

alla hjärtans dag middag med barn scones
Scones uppskattas av många.

7. Sconeshjärtan

För den som vill baka något gott och enkelt är scones ett alternativ med få ingredienser. För att göra dessa scones kan man använda sitt bästa recept och sedan forma bröden till hjärtan innan man stoppar in dem i ugnen. En stund senare har man rykande färska kärleksscones. En succé varje gång!

alla hjärtans dag middag med barn frukost till middag
Lyxa till frukosten genom att äta den till middag!

8. Valentine-brinner

Brinner – breakfast plus dinner, alltså frukost till middag. Vill man slänga ihop någonting enklare till familjen är en lyxig frukost ett fint alternativ. Här sätter bara fantasin gränser. För att få till alla hjärtans dag-formade ägg går det att använda sig av pepparkaksformar, eller bara forma ägget med stekspade rätt i pannan. Man kan även skära tomater eller gurkskivor i hjärtan för att följa temat. Även denna middag är bra om det finns kräsna ätare i familjen.

alla hjärtans dag middag med barn snacks
Ta fram finporslinet och lägg upp ert bästa snacks för er alla hjärtans dag middag med barn.

9. Snacksbricka

Cakepops fungerar utmärkt att baka tillsammans med hela familjen. Är de yngre barnen med kan du En god snacksbricka ska inte underskattas. Här kan ni lägga på allt mellan himmel och jord, exempelvis godis, snacks och frukt som ni tycker om. För en alla hjärtans dag middag med barn passar detta perfekt som efterrätt.

alla hjärtans dag middag med barn nutellatoast
Toast, choklad och bär – en oslagbar trio.

10. Nutellatoast

För den som älskar choklad och hasselnötter är nutellatoast en vinnare för alla hjärtans dag middag med barn. För att lyxa till det lite extra kan man toppa med hallon, jordgubbar eller nötter. Det är lätt att anpassa efter vad barnen tycker är gott att ha på. Ett gott recept som uppskattas av många barn!

alla hjärtans dag middag med barn sockerkaka
En hjärtformad sockerkaka är perfekt för alla hjärtans dag.

11. Sockerkaka i hjärtform

Det blir inte mycket godare än en klassisk sockerkaka, perfekt att avsluta en middag med. Det enda du behöver för att göra den är en hjärtformad ugnsform och ett recept. Om du vill kan karamellfärg användas för att göra kakan röd eller rosa. När kakan är klar finns det massor olika sätt att dekorera den på, bara fantasin sätter gränser.

alla hjärtans dag middag med barn barnvakt
Ta hjälp av en barnvakt och få mer tid för varandra.

Få tid för romans med hjälp av en barnvakt

På högtider som alla hjärtans dag kan man vilja spendera lite extra tid med sin partner, men ibland får man inte ihop vardagspusslet. Våra noggrant utvalda barnvakter hjälper er att få tid för varandra, så att ni kan boka in den där dejten som aldrig blir av. Njut av egentiden i vetskap om att ert barn är i trygga händer och har en riktigt rolig stund med sin barnvakt. Genom att få extra tid både för dig själv och din partner kan du få mer energi till att vara en mer närvarande och kärleksfull förälder.

Få en certifierad nanny här!

Sveriges bästa barnpassning enligt Trustpilot

Mer om myNanny

Författare

Sara Wångmar I Skribent på myNanny

Senast uppdaterad

5 mars 2024
Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Vårt mål: Att göra er vardag enklare med en riktigt bra nanny!

Sara, barnvakt, barnflicka, nanny, barnpassning, myNanny

Sara Wångmar

Barnpassningsspecialist

Kontakta mig

Kontakta