Sara Wångmar på myNanny

2023-12-22

10 roliga aktiviteter för barn i Göteborg – den ultimata listan

Göteborg är en fantastisk stad med många spännande platser att upptäcka. Oavsett om ni är ute efter en mysig utflykt eller ett fartfyllt äventyr är detta precis rätt stad för er. Samla hela familjen och börja bocka av den ultimata listan för aktiviteter i Göteborg!

Trygg och säker barnpassning i hela landet – läs mer här!

gratis aktiviteter barn göteborg
En utflykt till det naturhistoriska museet är superspännande – dessutom är det helt gratis!

1. Göteborgs naturhistoriska museum

Har du några dinosauriefans där hemma? Passa då på att ta med dig dem till Göteborgs naturhistoriska museum! Här kan ni utforska mängder av spännande utställningar, bland annat de stora valskeletten som hänger i valsalen, häftiga uppstoppade elefanter och ett dinosaurieskelett.

2. Alfons Åbergs kulturhus

Bara ett stenkast från Centralstationen hittar ni Alfons Åbergs kulturhus. Här kan ni leka i Alfons vardagsrum, åka helikopter, se på en teater och åka rutschkana. När ni tröttnar på att leka finns det ett café där ni kan ta en fika i lugn och ro.

Trygg och rolig barnpassning med en personlig barnvakt från myNanny

Lös livspusslet – börja med en prova-på-träff!

3. Utflykt till skärgården

Är det fint väder kan ni passa på att åka över till någon av de vackra öarna i Göteborgs skärgård! Här finns massvis med fina stränder och restauranger som serverar färsk fisk. Ett måste för en varm sommardag helt enkelt.

aktiviteter göteborg barn
På Liseberg finns det något för barn i alla åldrar!

4. Liseberg

Det självklara tipset för alla barn som kommer till Göteborg – Liseberg! Åk Lisebergsbanan, besök Kaninlandet eller ta junior-körkort på Farfars Bilar, det finns mängder med skoj aktiviteter för barn i alla åldrar. Ett besök här kommer definitivt att uppskattas av hela familjen.

5. Picknick i Slottsskogen

Slottsskogen är en av Göteborgs mest populära parker och har i över hundra år varit en mötesplats för bus och lek. Här hittar ni lekplatser, restauranger och caféer men det är även en utmärkt plats för en picknick. Så packa ner ert favoritfika och en filt och bege er till Slottsskogen!

6. Åk en rundtur med Paddan

För att verkligen uppleva Göteborg kan ni åka på en rundtur med de populära sightseeingbåtarna “Paddan”. En guide kommer att åka med och berätta om de olika sevärdheterna och om Göteborgs historia. En aktivitet som både är skoj och lärorik!

barn aktiviteter göteborg
Utforska livet under ytan med Universeums stora akvarier!

7. Universeum

På Universeum får ni chansen att utforska hela världen. Gå på safari i regnskogen, res till månen eller dyk ner i havets djup! Passa även på att kolla upp om ni kan pricka in några föreställningar eller guidade turer med djurvårdare eller marinbiologer.

8. Upzone 

Stockholm har många fina stränder som är helt gratis att besöka. För de mer äventyrslystna barnen är Upzone en otroligt rolig aktivitet. Klättra bland trädtopparna och utmana en vän om vem som snabbast kan klara de olika hinderbanorna. Tänk dock på att barnen måste vara 125 cm långa för att få testa på de olika höghöjdsbanorna!

9. Hagabullen

När ni börjar känna er fika-sugna är det dags att bege er till Café Husaren på Haga Nygata 28. Här hittar ni den omtalade Hagabullen som har varit otroligt populär sedan den började bakas på 1980-talet. Vad är det då som gör Hagabullen så speciell? Jo, den väger mellan 4 och 5 hekto och är lika stor som en tallrik, med andra ord är den perfekt att dela med hela familjen!

10. Världskulturmuseet

På Världskulturmuseet hittar ni något som passar både de stora och de små. Här kan ni kombinera lärande med lek och bus för en otroligt spännande dagsaktivitet. Med utställningar som uppdateras kontinuerligt är detta en plats som ni kan besöka gång på gång utan att tröttna!

aktiviteter barn göteborg
Få en personlig nanny som kan göra vardagen smidigare!

Få en smidigare vardag med en nanny

Att få till en smidig vardag behöver inte vara svårt! Med professionell barnpassning från myNanny hinner du med alla måsten – samtidigt som dina barn får en rolig stund med sin barnvakt. Vi lägger stor vikt vid noggranna bakgrundskontroller och säkerhetsutbildning för alla våra barnvakter. Vi ser även till att matcha er med en nanny som inte bara är riktigt kvalificerad utan även passar er bra personlighetsmässigt. På så sätt får ni både en trygg och rolig barnpassning!

Läs mer och hitta rätt barnvakt för just er familj här