Vanliga frågor & svar


Kan jag vara au pair för en kortare tid än ett år?

Visumkravet bestäms av amerikanska staten och gäller för att stanna hos sin värdfamilj i minst 12 månader. Det tar tid att bygga en relation till din värdfamilj och den amerikanska kulturen. Det är också viktigt att barnen får en trygg och stabil omsorg.

Många au pairer förlänger sitt program med ytterligare 6, 9 eller 12 månader för att spendera ännu mer tid med sin värdfamilj och sina nya vänner – eller för att hinna uppleva ännu mer av USA!

Kan jag stanna längre än ett år?

Ja, du har möjlighet att förlänga din au pair upplevelse med ytterligare 6, 9 eller 12 månader.

Vad händer om jag vill lämna au pair-programmet tidigare?

Din värdfamilj litar på och planerar efter att du stannar under programmets fulla längd. Du sätter dem i svår situation om du skulle lämna tidigare. Om du lämnar i förtid är du själv ansvarig för din retur-flygbiljett tillbaka till Sverige. Du förlorar även möjligheten att återkomma till USA som au pair i framtiden.

Måste jag ha körkort för att kunna bli au pair?

Ja, många värdfamiljer är beroende av att du kan skjutsa dina värdbarn till och från skola, förskola och fritidsaktiviteter. Därför är det ett krav att du har körkort och körvana för att delta i programmet. Du kan påbörja din ansökan redan under tiden du tar ditt körkort – och matcha med familjer så snart du klarat det!

Hur lång tid tar det att bli au pair och innan jag kan resa till USA?

Det beror på hur snabbt du uppfyller kraven för programmet, fullgör din ansökan, matchar med rätt värdfamilj och blir klar med de praktiska förberedelserna (som till exempel att söka visum) samt med vår förberedande au pair utbildning. Vanligtvis åker våra au pairer runt 3–6 månader efter att de ansökt till programmet.

Vad är en barnpassnings-referens?

En referens är ett intyg från en vuxen människa som bekräftar att du har erfarenhet av att ta hand om barn. Du behöver två olika referenser (som du inte är familj med) för att söka till au pair-programmet. Det kan vara föräldrar till barn du passat, en lärare eller förskollärare på skolan eller förskolan där du praktiserat eller vikarierat. Det kan också vara en ledare i en idrottsförening eller lägerverksamhet där du tränat eller hållit i barn- och ungdomsverksamhet.

Vad är en personlig referens?

En personlig referens kan vara från en lärare, arbetsgivare eller annan vuxen människa som bekräftar att du är lämplig att arbeta med barn i en amerikansk värdfamilj. För att referenser ska vara trovärdiga för våra värdfamiljer är det viktigt att försöka få referenser från personer som inte är dina närmsta vänner eller din familj.

Vilka värdfamiljer söker sig till au pair-programmet?

Vår partner AuPairCare granskar alla familjer som söker till au pair-programmet noggrant. Det är ofta hårt arbetande och vänliga familjer som har mycket på sitt schema och vill det absolut bästa för sina barn. De deltar i au pair-programmet för att de vill ha en pålitlig person som tar hand om deras barn på bästa sätt. De vill lära känna nya kulturer och lära sina barn om en större värld!

Vad har värdfamiljer för krav för att delta i au pair-programmet?

Amerikanska staten bestämmer vilka krav alla värdfamiljer måste uppfylla för att delta i au pair-programmet. Efter sin ansökan intervjuar vår partner alla familjer personligen i deras hem och kontrollerar deras referenser. De måste också upprätthålla ett schema där deras au pair inte arbetar mer än 45 timmar per vecka och max 10 timmar per dag. Programmet är för amerikanska medborgare (eller permanent bosatta) som uppriktigt vill dela sitt hem med en au pair.

Hur fungerar matchningen med värdfamiljer?

När du accepterats till au pair-programmet blir din profil synlig för våra värdfamiljer genom vårt digitala matchningssystem. Du kontaktas av de familjer som vill veta mer om dig och tillsammans bokar ni in en tid för intervju – så att ni kan lära känna varandra!

Det är viktigt att alla trivs under sitt programår och därför beslutar både au pair och värdfamilj om de vill matcha med varandra. Vi rekommenderar att du pratar några gånger med samma familj innan ni bestämmer er för att matcha med varandra!

Kan jag själv välja var jag vill bo?

Det absolut viktigaste för en rolig au pair-upplevelse är att din personliga matchning med din värdfamilj blir så bra som möjligt! Vi tar därför inte emot önskemål om specifika platser utan uppmuntrar dig att vara flexibel och öppen för att intervjua och matcha med den värdfamilj du känner att det stämmer personligen med.

Våra fantastiska familjer finns spridda över hela USA och varje plats har sina fördelar att upptäcka! Vi ber dig att alltid överväga alla match erbjudanden från värdfamiljer – förutsatt att du känner dig bekväm med familjen och säker på att du kan tillgodose deras behov av barnpassning. Vi gör alltid vårt bästa för att hitta just din perfekta familj!

Är vissa platser bättre än andra för en au pair?

Medan vissa platser i USA kanske är mer kända från filmer, tv och musik är alla delar av landet intressanta på sitt sätt och var och en har sina fördelar. USA är verkligen ett mångsidigt och fascinerande land, och som au pair kan du få upptäcka platser som du inte känt till tidigare.

Du kommer ha möjlighet att uppfylla dina resedrömmar och bocka av platser på din bucket list ändå! Framförallt under din lediga månad i slutet av programmet, men också dessförinnan under lediga helger eller din semester.

Är det säkert att resa som au pair?

Precis som du går genom en ansökningsprocess gör våra värdfamiljer detsamma. De har noggrant granskats av vår partner, AuPairCare som är en av de största och äldsta au pair-förmedlingarna i USA. Din kontaktperson bor max en timme bort och ni har kontinuerlig kontakt. Det är vår högsta prioritet att du ska känna dig trygg och ha en rolig au pair-upplevelse.

Vad händer om jag inte trivs?

Vissa au pairer tycker de första månaderna på programmet är utmanande. Att flytta till ett nytt land, bo hos en ny familj och ta ansvar för barn kan ibland vara överväldigande! Med hjälp av din lokala kontaktperson, din värdfamilj och andra au pairer i området kommer du bli bekväm i din nya tillvaro och anpassa dig till ditt nya amerikanska liv. Upp- och nedgångar är normalt när man bor i en främmande kultur – med vårt och vår partners personliga nätverk finns vi alltid där för dig.

När det gäller din värdfamilj betonar vi alltid värdet i att ge relationen tid. Det tar tid att lära känna varandra. Skulle det trots bästa ansträngningar och avsikter från både au pair och värdfamilj över en längre tid ändå inte kännas bra, hjälper vi såklart till. Genom vår partner medlar vi på plats för att hitta en lösning tillsammans.

Kommer jag att träffa nya vänner?

Det finns många sätt att träffa nya vänner som au pair! Redan innan du reser till USA kommer du i kontakt med andra au pairer – bland annat genom vårt utbildningsprogram Au Pair Academy. När du anlänt till USA hjälper din lokala kontaktperson dig att lära känna andra au pairer i området, till exempel genom au pair träffar varje månad. När du läser kurser på ett amerikanskt college har du också möjlighet att träffa nya vänner.

Ta nästa steg mot att bli Au Pair

Gör en intresseanmälan eller hämta en gratis digital broschyr!

Läs mer om Au Pair-upplevelsen

Vem kan bli Au Pair?

Nyfiken på vad som krävs för att bli au pair? Det finns en del krav som man måste uppfylla för att kunna göra en ansökan.

Vad får jag som Au Pair?

När du blir au pair så får du möjligheten till att göra en hel del roliga saker, såsom att resa och träffa nya människor!

Varför resa med myNanny?

Få en trygg och personlig upplevelse som au pair med oss! Vårt nära samarbete ser till att allt går smidigt för dig.

Intresseanmälan