Vad är Au Pair-programmet?

Det amerikanska au pair-programmet startade som ett diplomatiprogram 1986. Unga människor mellan 18 och 26 år kan under 12-24 månader uppleva USA genom att bo hos en amerikansk värdfamilj och hjälpa till att ta hand om värdbarnen. En del av programmet innebär även att du studerar kortare kurser på ett lokalt college eller universitet.

Idag är programmet ett viktigt kulturellt utbyte som bidrar till ökad förståelse och tolerans mellan olika människor, nationer och kulturer. Som au pair blir du ambassadör för en global värld. Du inspirerar dina värdbarn, värdföräldrar och alla människor du möter!

Varför bli Au Pair?

Det finns många anledningar till varför du vill blir au pair! Om du tycker om att ta hand om barn är programmet ett fantastisk kul sätt att spendera massa tid tillsammans med dina värdbarn. Genom att leka, pyssla, aktivera och ta hand om dem växer du samtidigt själv och får väldigt mycket tillbaka. Läs vidare om allt roligt du kan uppleva som au pair i USA!

Lär känna en ny kultur – och dela med dig av din egen

Du lär verkligen känna den amerikanska kulturen på djupet genom att leva med din värdfamilj under ett år. Att programmet sträcker sig över ett år gör att du får uppleva landets alla traditioner, som till exempel Thanksgiving och Fourth of July. Din värdfamilj deltar i utbytesprogrammet för att de också är nyfikna på att lära sig mer om Sverige! Peka ut var Sverige ligger på kartan och berätta om något som är annorlunda hos oss. Barnen tycker det är roligt och spännande! Laga något typiskt svenskt till middag – det blir väldigt uppskattat!

Tänk på alla nya platser du kan se!

En stor fördel med au pair-programmet gentemot andra utbytesprogram är att du kombinerar betalt arbete med ledig tid. Din sista månad i USA har du fritt och kan besöka platser du alltid drömt om att se – ett perfekt tillfället att bocka av din bucket list! Tiden dessförinnan tillsammans med din värdfamilj har du 10 dagars betald semester och även möjlighet till kortare resedrömmar och weekend-äventyr.

Träffa vänner från hela världen

Genom våra lokala träffar och events varje månad lär du snart känna andra au pairer i ditt område och från världens alla hörn. Var alltså beredd på att inte bara lära känna den amerikanska kulturen! Många au pairer lämnar USA och au pair-programmet med nya globala vänskapsband som sträcker sig från Sydamerika till Sydafrika, Europa, Asien och Australien!

Prova på att plugga utomlands

Du fullgör 6 amerikanska högskolepoäng, så kallade “credits” (motsvarande 12 ECTS) under ditt år på au pair-programmet. Det är fritt att välja vilka kurser du vill läsa och din värdfamilj bidrar med upp till 500 $ om året till dina studier på ett lokalt college eller universitet.

Du får fantastiska förutsättningar för din framtid

Att leva i en ny kultur långt hemifrån är otroligt utvecklande och roligt! På ett professionellt plan skaffar du dig internationell arbetslivserfarenhet och blir flytande i engelska. Dina nya erfarenheter stärker också ditt självförtroende och din personliga utveckling. Många au pairer menar att de hittar sig själva och vad som är viktigt för dem under sitt au pair år. Som au pair skapar du fantastiska förutsättningar för din framtid.

Ta nästa steg mot att bli Au Pair

Gör en intresseanmälan eller hämta en gratis digital broschyr!

Läs mer om Au Pair-upplevelsen

Vem kan bli Au Pair?

För att vara au pair så finns det några krav som ställs för att säkerställa att just du är rätt person för programmet.

Så ansöker du till att bli Au Pair

Du ansöker till au pair-programmet i 3 enkla steg – vi vägleder dig givetvis genom hela ansökningsprocessen!

En dag i livet som Au Pair

Hur ser en vanlig dag ut för en au pair i USA? Från att packa matlådor till skolan, till att åka på roliga utflykter med barnen!

Intresseanmälan