Ta chansen att bocka av många resedrömmar!

Tack vare att au pair-programmet kombinerar betalt arbete med ledig tid finns det många möjligheter för dig att verkligen utforska landets olika delar. Din sista månad i USA har du helt ledigt och mycket tid till att se och besöka nya och spännande platser! Utöver din resemånad har du under programmets gång även möjlighet till äventyr under dina två veckors semester eller dina lediga helger.

Planera din tid väl så har du alltså goda förutsättningar att bocka av många resedrömmar!

Vilka resmål står på din bucket list?

1. New Orleans, Louisiana

New Orleans är en unik historisk stad i Louisiana som är världskänd för sin kultur och vackra arkitektur! 

Mest känd är nog staden ändå för den extravaganta Mardi Gras-festivalen, som går av stapeln varje vår. Mardi Gras är den amerikanska versionen av fettisdagen, fast istället för semlor är det karneval och färgglada utklädnader som gäller.

Njut av mysiga franska byggnader, jazzmusik och fantastisk mat i denna underbara stad!

2. Rocky Mountains, Colorado

I Colorados Rocky Mountains hittar du en rad olika sceniska alpbyar såsom Vail, Aspen, Estes Park och Breckenridge.

Ett bra sätt att uppskatta den fina utsikten är att åka Silverton & Durango Narrow Gauge Railroad, en unik resa som tar dig i ett vintage-tåg längs med bergen! 

Utöver tågresan och skidåkningen erbjuder Rocky Mountains mysiga butiker och utmärkta restauranger.

3. San Antonio, Texas

Texas har mycket spännande att erbjuda – och San Antonio är definitivt på toppen av listan! 

Promenera längst River Walk eller besök världsarvet San Antonio Missions i parken. Lär dig om den spännande historien om staden, som etablerades av spanska kolonisatörer i början av 1700-talet.

I Downtown San Antonio hittar du La Villita och Market Square där du kan strosa bland försäljare av traditionellt gjorda smycken, keramik och mexikansk folkkonst.

4. Orlando, Florida

Orlando i Florida är USAs främsta centrum för underhållning. Med sitt varma klimat erbjuder the Sunshine State unika resmål som du inte hittar någon annanstans i världen.

Besök magiska Disney World, med åkattraktioner i världsklass – eller njut av en Musse Pigg-formad pretzel. Disney World består av fyra parker och två vattenparker. Här kan du prova på allt från att flyga över höga berg till att bygga ett eget Star Wars-lasersvärd!

Andra höjdpunkter är att besöka Universal Studios eller shoppa loss på en av de många utomhus-shoppingcentren. Du har alltid något att göra i Orlando!

5. Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon räknas till ett av världens vackraste naturliga underverk – och helt klart fins det god grund för detta! 

Ta chansen att fotvandra i det eroderade ökenlandskapet och njut av den magiska utsikten. Är du riktigt modig kan du försöka ta sig till Havasu Falls – ett otroligt fint vattenfall som imponerar på alla.

Hela Grand Canyon är ungefär 5 000 kvadratkilometer stort, så det finns gott om stigar att välja mellan!

6. New York City, New York

Staden som aldrig sover är en självklar punkt på din bucket list! Den stora frågan är inte vad du kan göra i New York, utan snarare vad du inte kan göra där.

Se musikal på Broadway, besök The Metropolitan Museum of Art eller ta färjan över till Frihetsgudinnan på Liberty Island – the Big Apple är är fullspäckat av populära attraktioner att uppleva!

New York är också platsen för riktigt smarriga matställen. Kanske lyxar du renat av till det ordentligt på en av stadens 38 Michelin-restauranger eller tar en drink på den ikoniska Regency-baren! En slice av en äkta New York-style pizza från ett av alla gatukök står också i topp på must-do-listan.

7. Lake Tahoe, Kalifornien

Lake Tahoe är en stor, kristallklar sjö som ligger i både Kalifornien och Nevada och är många amerikaners självklara semestermål!

Bo i en mysig stuga, insup den vackra utsikten och ta några svalkande dopp. Området erbjuder en rad olika utomhusaktiviteter såsom vandring, båtturer och jetski. På vintern, när snön faller, förvandlas Tahoe till en skidort! 

Ät middag i solnedgången på någon av sjöns olika restauranger – ett perfekt avslut på en händelserik dag vid en av USAs största sjöar!

8. San Francisco, Kalifornien

Storstaden San Francisco är ett charmigt ställe i Kalifornien, som kanske är mest känt för den legendariska Golden Gate-bron!

Det som gör staden unik är de många backarna, där vägarna letar sig upp- och nedför branta sluttningar. Blir du trött i benen hoppar du enkelt på en spårvagn och tar dig vidare genom staden!

Gå en guidad tur på den världskända gamla fängelseön Alcatraz eller ta en promenad längst vackra Lombard Street. Varför inte passa på att föreviga minnet med ett fint foto eller en selfie på en av de många vackra utsiktsplatserna!

9. Sanibel Island, Florida

Utforska Floridas exotiska tropiker på den på tok för underskattade Sanibel Island! På denna lilla ön i mexikanska golfen tar du dig enkelt runt med cykel. 

Ön har flera långa stränder som är fulla av fina snäckor – passa på att plocka med några hem som en souvenir! Utöver strandlivet erbjuder ön ett urval av fina restauranger, mysiga lokalägda butiker och fiskeställen. 

Sanibel Island är perfekt för dig som bara vill koppla av, oavsett om du väljer att njuta av sol och strand eller att gå en avslappnad promenad.

10. Zion National Park, Utah

Om du gillar äventyr skall du sätta Zion i staten Utah på toppen av din bucket list!

Parken består av en enorm kanjon som är utmärkt för vandring eller för att prova på bergsklättring. Det gäller att inte vara höjdrädd dock! Bergens toppar sträcker sig upp till 500 meter över havsytan. Ta populära stigen Angels Landing och upplev en exceptionellt vacker bergsutsikt!

Innan du ger dig ut på dina äventyr får du inte missa att besöka Springdale Visitors Center. Här är det perfekta stället att fylla på med vatten och snacks så att det räcker hela dagen!

Ta nästa steg mot att bli Au Pair

Gör en intresseanmälan eller hämta en gratis digital broschyr!

Läs mer om au pair-upplevelsen

Detta får du som Au Pair

Att resa är självklart en stor fördel med att vara au pair, men det finns så många fler fördelar med programmet!

Varför resa med myNanny?

Med vårt nära samarbete kan du känna dig trygg – både under ditt resande och under självaste au pair upplevelsen.

Hur du ansöker till att bli Au Pair

För att kunna bli au pair och få vara en del av denna fantastiska upplevelse måste du skicka in en ansökan till oss. 

Intresseanmälan