Karolina Eng på myNanny 2018-11-30

6 fördelar med att inte betala barnvakten svart

I Sverige har många familjer en barnvakt när barnen är små – ofta en bekant, granne eller släkting. Det kan då vara enkelt att missa att det finns flera risker med att barnvakten inte har en formell anställning. Här berättar Karolina Eng, barnpassningsspecialist på myNanny, om hur du enkelt löser detta.

Många tycker att det är självklart att enbart ha utbildade hantverkare som betalar skatt. Annars riskerar arbetet att bli fel och det känns inte riktigt rätt. Det borde vara lika självklart när det gäller att ta hand om det viktigaste vi har: Våra barn!

Med RUT-avdraget behöver det inte ens kosta mer och vi har redan hjälpt tusentals familjer i Sverige med att anställa deras barnvakt. Fördelarna är många:

Mycket enklare att följa lagen
Ni slipper ta arbetsgivaransvar, redovisa kontrolluppgifter och sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Barnvakten får en referens & vit lön
Er barnvakt får en första riktig merit på sitt CV och en professionell referens för framtida arbete. Barnpassning är en viktig första arbetslivserfarenhet för många unga.

Full försäkring
För många gäller inte den vanliga försäkringen om olyckan skulle vara framme. Vi ser till att er barnvakt är fullt försäkrad.

Certifiering & olycksfallsutbildning
Vi certifierar er barnvakt, så att alla nödvändiga kunskaper för att ta fullt ansvar för ett barn finns. Dessutom lär vi er barnvakt bland annat hur man undviker olyckor och hur man ska agera om något inträffar – exempelvis lär vi barnvakten HLR för barn.

Stöd & coachning för barnvakten
Vi följer upp med barnvakten och ser till att personen utvecklas i sin roll. Ibland behöver man också få råd i rollen som barnvakt. Våra barnvaktsspecialister är därför tillgängliga alla vardagar kl 9-19.

Tillgång till fler barnvakter
Om er barnvakt inte skulle kunna, så har vi ett av Sveriges största nätverk av noggrant utvalda barnvakter och kan ta fram en trygg ersättare för er.

Kort om myNanny – noggrant utvalda barnvakter i hela Sverige
myNanny är ett av Sveriges största barnpassningsföretag. Vi har utbildade & försäkrade barnvakter som passar alla åldrar, oavsett om det är kväll eller helg. Våra barnvakter finns i hela Sverige, inte bara i storstäderna Stockholm, Göteborg & Malmö.